ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Låt Steve Jobs chefa över GM och Chrysler"

Kristoffer Rengfors · 23 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Barack Obama bör se till så Steve Jobs tar över General Motors och Chrysler, tycker investeraren Todd Dagres.

Barack Obama bör se till så Steve Jobs tar över General Motors och Chrysler, tycker investeraren Todd Dagres.


klar

Artikellänk är kopierad

Todd Dagres, grundare av Spark Capital.
Todd Dagres, grundare av Spark Capital.

Anställ Steve Jobs som chef över de amerikanska biljättarna. Det skriver en amerikansk riskkapitalist i ett öppet brev till president Barack Obama.

Den amerikanska bilindustrin får 20 miljarder dollar för att styra upp affärerna. Ett krispaket som många ställer sig tveksamma till. Men få har presenterat några alternativa lösningar på den bilindustrins problem. En som tänkt ett steg längre är grundaren av amerikanska rikskapitalfonden Spark Capital, Todd Dagres. Han skriver nu ett öppet brev till president Barack Obama. I brevet föreslår Todd Dagres att Obama fixar så ledningen för General Motors och Chrysler byts ut, och ersätts av Apple-chefen Steve Jobs. – Rekrytera Steve Jobs (om hans hälsa tillåter det) till att styra över ett gemensamt bolag bestående av både General Motors och Chrysler. För när det väl kommer till kritan. Vem har gjort ett bättre jobb när det gäller att utveckla konsumentprodukter som folk faktiskt vill köpa?, skriver Todd Dagres i brevet till Barack Obama.Tanken är att Steve Jobs ska få bilindustrins jättar att börja designa Macar, Ipodar och Iphoner på hjul. Tillverkningen av de nya bilarna kan flytta utomlands, bara designen stannar kvar i USA. Problemet med de amerikanska företagen är att de har alldeles för många produkter på marknaden, och inte har en aning om vad människor vill köpa, anser Todd Dagres.

Om inte Steve Jobs tar jobbet som chef för GM/Chrysler föreslår Todd Dagres även John Chambers från Cisco Systems eller Craig Barret från Intel.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro