ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låt uppsägningen bli till en nystart

Kristian Borglund · 8 Nov 2012
Uppdaterad 8 Nov 2012
När Katarina Eisenberg blev uppsagd bestämde hon sig för att starta eget.

När Katarina Eisenberg blev uppsagd bestämde hon sig för att starta eget. Foto: Christina Blom


Katarina Eisenberg blev varslad – och förverkligade sin dröm.

klar

Artikellänk är kopierad

 Är du i farozonen för att bli varslad eller uppsagd? Så var det för Katarina Eisenberg. När hon förlorade sitt fasta jobb efter 7,5 år blev hon först jättebesviken – men den känslan försvann snabbt.

Katarina Eisenberg hade jobb som kontorsansvarig i centrala Göteborg. Ett jobb hon trivdes okej med, men där hon saknade den extra kryddan. Hon vantrivdes periodvis. 

– När det inte var bra på jobbet tog jag till lite starta eget-tankar som pepp. Tankarna var inte så kalkylerande, mest drömska och luddiga. Jag visste inte hur eller när jag skulle starta. Det här pågick i flera år.

Så kom den. Uppsägningen. Hon blev chockad och upprörd först men inte handfallen. Hon hade ju egentligen redan börjat fasa ut sig själv mentalt.

– Det blev min kick att starta eget, det insåg jag snart. Jag tror att jag bestämde mig samma dag som jag hade samtalet med chefen om uppsägningen.

Men vilka intressen skulle hon satsa på? Friskvård, naturkosmetik, miljöfrågor, djurartiklar eller den kreativa sidan? Kan några kombineras?

– Tankarna flög kors och tvärs. Jag bollade både roliga, smarta och knasiga idéer med min sambo. Jag funderade på hur jag kunde hitta ett sätt att ta vara på mitt allra största intresse – djur och djurrätt. Jag drömde om att kunna sprida positiva djurrättstankar till allmänheten, inte bara för de redan frälsta.

Till slut nådde hon fram till en bärande idé. Det blev en satsning på ekologiska kläder med djuretiska budskap som hon designar själv i egna företaget Guarda Spirit. 

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro