ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låtar från ny U2-skiva läckte ut på internet

Kristoffer Rengfors · 18 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Bono är förmodligen inte så glad över att ha orsakat så fyra av låtarna från bandets kommande skiva redan har läckt ut på nätet. 

Bono är förmodligen inte så glad över att ha orsakat så fyra av låtarna från bandets kommande skiva redan har läckt ut på nätet.  Foto: Scanpix


Bono hade för hög volym på stereon

klar

Artikellänk är kopierad

U2-sångaren Bono har klantat till det rejält. Mannen som till vardags gör allt för att rädda världen har lyckats läcka ut fyra låtar från bandets kommande skiva "No line on the horizon" utan mening. Hela historien tar avstamp i ett uttalande gjort av rockbandets manager Paul McGuiness där den tyskfödde managern uttalade sig negativt om fildelare. Paul McGuiness har bland annat sagt att de som använder peer to peer-nätverk borde få sin uppkomling till internet avstängd, och dessutom anklagat företag som Google och Apple för att profitera på fildelningen.Efter managerns uttalanden har U2 varit ett hett villebråd inom vissa kretsar av fildelningsvärlden. Flera grupper på internet har varit ute efter att hämnas på U2 och McGuiness. Och nu har de fått sitt lystmäte genom att få ut fyra låtar från bandets kommande skiva på internet. Dock är det ingen anställd på skivbolaget som lagt ut verken på internet, eller någon annan som kommit över originalinspelningarna. Istället är det Bono själv som klantat sig genom att spela låtarna för högt på sin stereo. Efter att sångaren dragit upp volymen på max i sin villa i södra Frankrike kunde en förbipasserande spela in ljudet och lägga ut låtarna på nätet. Kvalitén på inspelningen är förmodligen inte världens bästa, men frågan är om de som kände sig träffade av Paul McGuiness uttalanden bryr sig om det. Albumet  "No line on the horizon" släpps i november. Med största sannolikhet finns en högkvalitativ version av hela skivan på ett fildelningsnätverk tidigare än så. 

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro