ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Låten är feministisk"

Ingrid Arinell · 28 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Nordmans omtalade häxbränning har fått kvinnojourer att rasa. Fast bandmedlemmarna själva skrattar åt kritiken. De kan ju omöjligt ha hört låten, säger Håkan Hemlin.

Nordmans omtalade häxbränning har fått kvinnojourer att rasa. Fast bandmedlemmarna själva skrattar åt kritiken. De kan ju omöjligt ha hört låten, säger Håkan Hemlin. Foto: SCANPIX


Om låten som fått kvinnojourer att rasa

klar

Artikellänk är kopierad

Nordmans omtalade häxbränning har fått kvinnojourer att rasa. Fast bandmedlemmarna själva skrattar åt kritiken.

- Men hallå vad roligt. De kan ju omöjligt ha hört låten, säger Håkan Hemlin.

Först av allt, poängterar Håkan Hemlin och Mats Wester, så är det egentligen inte fråga om en häxbränning eftersom häxor faktiskt inte existerar.- Det är ett sätt att illustrera det fruktansvärda i att oskyldiga kvinnor bränns på bål, säger Mats Wester.

Ramaskriet kring låten har bland annat resulterat i det roligaste citatetsom bandet har hört. Enligt Wester handlade det om det oacceptabla i att år 2008 "använda kvinnor som förbränningsoffer i underhållande syfte".

Låten är skriven av en kvinna och den är ett avståndstagande mot våldet som drabbar oskyldiga människor, säger Håkan Hemlin:- Man kan säga att vi är väldigt feministiska med den här låten.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro