ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låtsades vara man och lurade till sig sex från vän – döms till fängelse

Linnea Bergman · 20 Jul 2017
Uppdaterad 20 Jul 2017
Gayle Newland lyckades lura en kvinnlig studiekamrat att hon var en man och inledde en sexuell relation med henne.

Gayle Newland lyckades lura en kvinnlig studiekamrat att hon var en man och inledde en sexuell relation med henne. Foto: Alamy


Kvinnan skapade ett alterego på Facebook, låtsades vara man och lät vännen ha på sig ögonbindel när de hade sex med hjälp av en penisatrapp. Nu döms hon till sex och ett halvt års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Den osannolika historien utspelar sig i staden Chester i Storbritannien.

Den i dag 27-åriga Gayle Newland har berättat att hon skapade sitt alterego, en man vid namn Kye Fortune, på Facebook redan som 15-åring.

När hon 2011 studerade på universitetet tog hon via sitt fejkkontot kontakt med en kvinnlig student som hon kände och lät alteregot utveckla en tät nätrelation med studiekamraten.

Gayle Newland låtsades att nätkärleken inte ville träffas eftersom hans utseende blivit förstört efter en trafikolycka och en hjärntumör. Men trots det utvecklades hans och studiekamratens relation och blev allt starkare, beskriver bland annat The Guardian. 

När paret väl träffades på ett hotell övertygade Gay Newland sin universitetskompis att ha på sig en ögonbindel hela tiden. Det gjorde att universitetskompisen aldrig insåg att det inte alls var en man hon träffade, utan sin kvinnliga universitetsvän. Paret hade sex flera gånger, men då använde Gayle Newland en penisattrapp för att lura vännen.

Men vid deras sista möte, i juni 2013, drog kvinnan av sig sin ögonbindel och upptäckte att hon blivit lurad. Paret hade då träffats i två år.

Den i dag 27-åriga Gayle Newland dömdes till åtta års fängelse redan 2015, men blev frigiven i samband med ett överklagande i höstas.

Gayle Newland har hela tiden hävdat att studiekamraten visste om att det var hon, och att alltihop rörde sig om en sexuell lek.

Men för ungefär en månad sedan blev hon åter förklarad skyldig till brott. Hon döms för tre fall av sexuella övergrepp, eftersom hon använt sig av en penisattrapp utan den andra kvinnans medgivande. Under torsdagen föll så domen, sex års fängelse för de sexuella övergreppen och ytterligare ett halvårs fängelse för att hon även lurat sin arbetsgivare på pengar.

DC Gareth Yates, en polis som utrett fallet, vittnar om att kvinnan som blev utsatt mår mycket dåligt efter det inträffade.

– Hon har varit mycket upprörd över det som hänt och det råder inget tvivel om att det här kommer att ha en bestående psykisk inverkan på henne, sa han i rätten enligt The Guardian.

Den nu dömda kvinnan har diagnostiseras med Aspergers syndrom, har ätstörningar, ångest, tvångssyndrom och är deprimerad.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro