ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låtsasdoktor misstänks ha smittat 46 med hiv

Filip Joelsson · 8 Feb 2018
Uppdaterad 8 Feb 2018
En fejkläkare misstänks ha smittat 46 personer i Indien med hiv genom att behandla dem med en smutsig spruta.

En fejkläkare misstänks ha smittat 46 personer i Indien med hiv genom att behandla dem med en smutsig spruta. Foto:  Ellen Nielsen Kindstrand / IBL


En läkare utan licens misstänks ha råkat smitta 46 personer i Indien med Hiv. Läkaren uppges ha erbjudit vård hemma hos fattiga, och eftersöks nu av polis.

klar

Artikellänk är kopierad

En fejkläkare misstänks ha smittat 46 personer i Indien med hiv genom att behandla dem med en smutsig spruta, skriver New York Times.

Fallet uppdagades då flera personer inom ett begränsat område plötsligt visade positiva resultat vid hiv-tester, och den gemensamma nämnaren var att samtliga sade sig ha behandlats av en och samma person.

Indien har en mycket ansträngd sjukvård, och det är därför inte ovanligt att självutnämnda läkare knackar dörr i fattiga områden och erbjuder sin hjälp. Och i brist på pengar och med långa vårdköer händer det att människor i utsatta områden tackar ja till den hjälp som erbjuds, skriver New York Times.

Den misstänkte läkaren kan ha råkat smitta människorna med hiv genom att använda sprutor som inte rengjorts mellan besöken, och nu eftersökt mannen av indisk polis.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro