ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Laxtoast

Menyse.com · 9 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

4 portioner

1 tsk salt1 tsk socker4 msk olivolja200 gram färsk laxfilé 4 tsk balsamvinäger100 gram gröna oliver20 gram mâchesallat50 gram fetaost4 skivor gott vitt brödSalt och pepparTillagning 1. Skiva laxen tunt och lägg på fat. Strö över lite salt och socker. Ringla över balsamvinäger. Låt stå i 5 minuter.

2. Rosta bröd. Lägg på sallat och fetaost. Ringla över lite olivolja. Toppa med laxskiva. Lägg oliver runt om.

Parmesanlax

4 portioner

600 gram färsk laxfilé4 msk olivolja0,5 st  fänkål100 gram parmesan0,5 st röd chilifrukt0,5 dl crème fraiche0,5 kruka färsk timjan1 tsk citronpeppar0,5 tsk salt50 gram röd mangold salladTillbehör: Ris och citronTillagning 1. Sätt ugnen på 175oC. Ansas chilifrukten, ta bort kärnor. Skär laxen i bitar. 2. Lägg laxen i smord ugnsform. 3. Grovskär fänkål och parmesan. Lägg detta i mixern. Tillsätt chili, crème fraiche, timjan, citronpeppar och salt. Mixa till slät massa. 4. Fördela mixet på laxbitarna. Sätt in i ugnen i cirka 8 minuter.5. Lägg upp laxen på en mangoldbädd. Servera med ris och citronklyfta. Droppa gärna lite olivolja över.

Soppa med koriander

4 portioner

1 st rödlök400 gram laxfilé utan skinn 500 gram fryst broccoli2 msk olivolja 8 dl vatten2 dl crème fraiche1 st lime1 kruka korianderSalt och pepparTillbehör: MatbrödTillagning 1. Skala och skiva rödlök. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken i några sekunder. 2. Lägg i broccoli och vatten. Småkoka i 5 minuter. 3. Tillsätt crème fraiche, koriander och limesaft. Mixa med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. 4. Lägg försiktigt i laxen och låt sjuda i 5 minuter. Servera med ett gott bröd till.

Krämig laxomelett

4 portioner

6 st ägg1st rödlök200 g färsk lax2,5 dl matlagningsgrädde2 msk olivolja100 g lagrad cheddarost25 g rucolasallat2 tsk flytande honungTillagning1. Skiva rödlök. Grovriv osten. Tärna laxen.2. Blanda ägg med grädde i en bunke. Salta och peppra. 3. Hetta upp olja och fräs löken i några sekunder. 4. Häll i äggsmeten. Sänk värmen. Rör om lätt med träslev så att det inte bränns vid. Tillsätt ost och lax mot slutet. Lägg på lock och grädda på låg värme. Färdigt när den stelnat rakt igenom efter cirka 7 minuter. Lägg på rucola och ringla över lite honung.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro