ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lazee nervös för nya skivan

Emma Björkman · 10 Okt 2011
Uppdaterad 10 Okt 2011
– Jag är jättenervös inför att ”Supposed to happen” ska släppas. Den första skivan var som ”Hej, det är jag som är Lazee”. Den här skivan kommer att visa ”är Lazee här för att stanna eller är han ett one-hit-wonder?”, säger Mawule ”Lazee” Kulego.

– Jag är jättenervös inför att ”Supposed to happen” ska släppas. Den första skivan var som ”Hej, det är jag som är Lazee”. Den här skivan kommer att visa ”är Lazee här för att stanna eller är han ett one-hit-wonder?”, säger Mawule ”Lazee” Kulego. Foto: Pär Hugosson


Albumaktuelle Lazee är kompis med Quincy Jones. Han hoppas att de ska göra musik ihop i framtiden. Då skulle jag gå i pension sedan”.

klar

Artikellänk är kopierad

Hiphopartisten Mawule ”Lazee” Kulego, 25, ­räknar Michael Jackson-producenten Quincy Jones som en vän. De två lärde känna varandra när hans son Quincy Jones III ville använda Lazees hitsingel ”Rock away” till sin Lil Wayne-dokumentär ”The carter”.

När Quincy Jones kom till Stockholm tog Lazee med honom ut på middag.  – Han såg sig omkring och sa ”Jag gillar den där blonda tjejen”, haha. Jag var nervös men han var världens coolaste snubbe. Han lärde mig att njuta av tillvaron, säger Lazee.

Kommer ni att göra musik ihop? – Jag hoppas det. Då skulle jag gå i pension och leva på låten resten av livet.

På onsdag släpper Lazee sin andra skiva ”Supposed to happen”. Den skulle från början ha låtit helt annorlunda. – Jag hade skivan klar men den kändes inte rätt. Därför slängde jag alla ­låtar och spelade in den på nytt, säger han.

Med hjälp av producenter som Masse, The Salazar Brothers och 16-årige Durim Haxholli tog det två månader att spela in den nya skivan. – Jag vill att de som lyssnar ska få lära känna mig som Mawule. Den här skivan innehåller mer hip-hop, r’n’b och soul, säger Lazee.

Nästa år väntar turné i Skandinavien, Frankrike och England. – Och förhoppningsvis har jag en deal med USA nästa år, vi jobbar på det.

Lazee ler. – Jag är tacksam. Jag är en svart kille från Malmö, mina föräldrar är inte ­rika, vi hade second hand­soffor och bytte ­kanal på tv:n med en ­gaffel och nu, 20 år ­senare, lever jag min dröm.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro