ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lee Hazlewood

Stockholm hannah sjostrom · 5 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sverigevännen Lee Hazlewood ger ut sin sista skiva. Den 77-årige legenden har njurcancer och läkaren ger honom högst ett år att leva. - Om jag är en dålig pojke, vilket jag oftast är, blir det betydligt mindre, konstaterar han från sin säng i Las Vegas när Metro får en exklusiv intervju.

Skivan heter ”Cake or death” och släpps i dag. Trots sjukdomen tillbringade Lee en stor del av förra året på resande fot för att slutföra projektet. - Då mådde jag bättre. Hade jag mått som jag gör i dag hade det inte fungerat.

Trots hans tillstånd tinar han snart upp och är precis så cool som man kan förvänta sig. Kanske är det för att jag ringer från Stockholm. På sjuttiotalet hade Lee trots allt en lägenhet på Valhallavägen.

På nya skivan medverkar dessutom ett par svenska namn. Lasse Samuelsson producerade och jazzsångerskan Ann Kristin Hedmark sjöng in duetten ”Please come to Boston”.

Där finns också en ny version av ”Some velvet morning”. I refrängen hörs sångarens barnbarn Phaedra.

- Hon sjöng in låten för ett skolprojekt. Jag sa till henne att den där ska vara med på min skiva och trodde hon skulle bli jätteglad. Allt hon sa var ”okej”, haha.

Hur gammal är hon?

- Åtta. Hon sjunger för alla som vill höra utom för mig. Hon var här och hälsade på förra veckan och jag frågade när jag skulle få höra hennes sånger. Vad hon svarade? ”När jag är redo…”

Under 90-talet fick Lee Hazlewood en rejäl renässans. Alla från Beck till Nick Cave spelade in covers på hans låtar. Och ”kidsen”, som han kallar alla under trettio, kollade upp hans katalog. Populariteten har hållit i sig. Lee spelade i Stockholm 2002.

- Det var en riktigt kul kväll. Folk fick vända i dörren. Helt otroligt.

Jag hoppas du blir bättre och kommer till Stockholm snart igen.

- Det hoppas jag också. Verkligen.

Patrik Wirén

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro