ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Legot som Lego förbjöd

Kristoffer Rengfors · 10 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Metro Tekniks reporter poserar med en "High velocity lego plate dispenser" som skjuter 14 legoplattor på två sekunder, och är totalförbjuden enligt Legos regler. 

Metro Tekniks reporter poserar med en "High velocity lego plate dispenser" som skjuter 14 legoplattor på två sekunder, och är totalförbjuden enligt Legos regler.  Foto: Theresia Bråkenhielm


klar

Artikellänk är kopierad

Här skjuter vi med Legovapnet i tv. Klicka på bilden för att se filmen.
Här skjuter vi med Legovapnet i tv. Klicka på bilden för att se filmen.

DÖDSLEGO. Djupt ner i en källare i Billund, under Legos högkvarter, finns ett rum fyllt med långa rader av hyllor. På hyllorna står alla legomodeller som aldrig fick släppas. Det förbjudna legot. Ulrik Pilegaard och Mike Dooley har båda jobbat med design av legomodeller. I deras gemensamma bok ”Forbidden Lego” finns ritningarna till några av projekten som stoppas från att ges ut. Här finns byggbeskrivningar på bland annat en godiskatapult, en pappersplansskjutare, en ping pong-kanon och ett automatvapen som skjuter legoplattor. Knappast modeller Lego vill ha förknippade med sitt varumärke, men vansinnigt kul för en legofantast.

Varje modell i boken bryter mot ett gäng av de regler och krav som ställs för att en legomodell ska få säljas. Den största synden av dem alla är att modifiera legobitar för att ge dem nya egenskaper. Något som krävs för att bygga ett automatvapen.– Det skär lite i ett legohjärta när man behöver skära sönder kuggarna på ett kugghjul, säger legofantasten Dag Thomason, som Metro Teknik bett om hjälp för att bygga några av modellerna i boken.

Dag Thomason och hans sjuårige son byggde en pappersplansskjutare och en automatpistol som Metro Teknik har fått låna. – Pappersplansskjutaren leker mina grabbar med hela tiden, men automatpistolen fick vi ta ifrån dem för den skjuter helt enkelt lite för hårt, säger han.

För att bygga sitt eget automatvapen av lego krävs motorer och legobitar för drygt 1 500 kronor. Men då kan man också skjuta 14 legoplattor i hög fart på mycket kort tid.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro