ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Leif GW om rikspolischefens avgång: "Det här var inte hans grej"

Linus Lindgren · 31 Jan 2018
Uppdaterad 31 Jan 2018
Leif GW Persson välkomnar att Dan Eliasson slutar.

Leif GW Persson välkomnar att Dan Eliasson slutar. Foto: TT


Rikspolischefen, Dan Eliasson, avgår från sin post. Något som kriminologiprofessorn Leif GW Persson välkomnar, enligt SvD.

klar

Artikellänk är kopierad

Dan Eliasson avgår från sin post som rikspolischef och kommer tillträda som chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Det meddelade polisen i ett pressmeddelande under onsdagen.

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson välkomnar beslutet.

– Jag är inte en person som dansar på någons begravning. Men det här var inte hans grej, säger han till SvD.

Leif GW Persson säger till tidningen att Dan Eliasson har varit personligt involverad i polisens hårt kritiserade omorganisation.

– Hela den omorganisationen har gått ut över polisverksamheten och mest gått ut över delarna utanför storstäderna, det är en olycklig reform som han var djupt inblandad i, säger han till tidningen.

Han säger också att han hoppas en polis efterträder Dan Eliasson.

– Jag kommer inte att ligga sömnlös för Eliassons skull. Nu är det viktigt att vi får någon som funkar och det finns det alltid en plan för när någon avgår. Det borde vara en person som är polis i grunden eller som är väldigt nära verksamheten, säger han till SvD.

Kirminologiprofessorn listar också tre personer som han menar skulle vara ”utomordentligt lämpade för den nya rollen till tidningen. I listan finns Lena Matthijs, polisområdeschef i Älvsborg, Klas Friberg, regionpolischef i Väst och Erik Nord, polisområdeschef i Storgöteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro