ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Leif GW: "Skulle gissa att mordet är ganska nytt"

Anders Göransson · 9 Sep 2013
Uppdaterad 10 Sep 2013

Fyndet av en styckad kropp i vattnet utanför Strömstad får nu polisens utredare att jobba för högtryck. Högst på agendan: att identifiera kroppen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kriminologiprofessorn och författaren Leif GW Persson.
Kriminologiprofessorn och författaren Leif GW Persson.Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

– En mordutredning där man inte vet vem offret är lyckas aldrig. Nu försöker man leta bland personer som är anmälda försvunna. Problemet med det där området är att många personer från andra länder är där sommartid, säger polisprofessorn Leif G W Persson.

►Styckat lik hittat på 14 meters djup

Han tror att mordet är relativt färskt.

– Spontant skulle jag gissa att det är ganska nytt. Förr eller senare åker en förpackning upp – och då är fisk och skaldjur där ganska fort. 

Styckmord, som det tycks vara fråga om, sker ett par gånger om året i Sverige. Det är nästan alltid fråga om "transportstyckningar". säger GW Persson.

– Styckningen utförs oftast för att fördröja upptäckten. Och det indikerar att gärningsmannen känner sitt offer. Han – det är oftast en man – inser att när den döda kroppen upptäcks kommer man ganska omgående att rikta misstankarna mot honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro