ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Leif-Ivan köpte 100 bilar – hatar jantelagen

Philip Ottosson · 19 Okt 2015
Uppdaterad 19 Okt 2015
I USA finns inte jantelagen, säger Leif-Ivan som nyligen öppnat ett museum för amerikanska 50-tals bilar.

I USA finns inte jantelagen, säger Leif-Ivan som nyligen öppnat ett museum för amerikanska 50-tals bilar. Foto: Privat


Leif-Ivan Karlsson kallar sig själv för superentreprenör, han har nyss öppnat ett bil-museum, driver sina grannar till vansinne och fajtas dagligen med jantelagen.

klar

Artikellänk är kopierad

För några månader sedan öppnade Leif-Ivan ett museum för amerikanska 50-tals bilar, under hela sitt liv har han tagit hand om gamla jänkare, detta rapporterar tidningen Södra Sidan.  

– Det är bättre att ha gamla bilar än att ha pengarna på banken, och samtidigt vill jag dela med mig av de vackra bilarna, därför öppnade jag museet, säger han till Metro.

► LÄS MER: Moderat vill instifta lag mot jantelagen

Leif-Ivan säger att han har svårt att bromsa, han jobbar hela veckan runt och driver flera olika företag. Men hans energi har ett pris. Flera gånger om året blir han polisanmäld av ”avundsjuka” grannar. 

– De klagar på att båten eller bilarna låter för högt eller att jag spelar för hög musik. Därför har jag köpt upp tomterna runt mitt hus, för att bli av med klagomålen.

Varför tror du att folk reagerar som de gör?– Det är jantelagen, de är avundsjuka, det är tråkigt, jag har alltid stuckit ut och det irriterar folk. Jag fajtas dagligen mot jantelagen. I USA är det helt annorlunda, desto finare hus eller bil du har desto mer uppskattad blir du, men i Sverige är det tvärtom.

► LÄS MER: Fick tillbaka sin stulna bil – pimpad

Leif-Ivan har stora förhoppningar på framtiden, han har uppnått många av sina drömmar, men är fortfarande inte i mål.

klar

Artikellänk är kopierad

Philip Ottosson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro