ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Leifby: Kan vi se fram emot sportåret utan att känna oss som hycklare?

Marcus Leifby · 9 Jan 2018
Uppdaterad 9 Jan 2018
Fifas president Gianni Infantino tillsammans med Vladimir Putin under VM-lottningen i december.

Fifas president Gianni Infantino tillsammans med Vladimir Putin under VM-lottningen i december. Foto: Ivan Sekretarev/AP/TT/Metro


2018 är minsann inget dåligt sportår. Men går det ens att se fram emot det utan att känna sig som en förbannad hycklare!? När sommarens fotbolls-VM sparkar igång 14 juni så vet alla att Ryssland mutade till sig mästerskapet, skriver Marcus Leifby.

klar

Artikellänk är kopierad

2018 började med ett högdramatiskt JVM i ishockey.

Folk satt uppe sent om nätterna och kollade på pojkhockey och det var bara början. Snart kör handbolls-EM och Champions League-slutspelet igång, och hockeyn ska stänga säsongen med sina gastkramande bäst-av-matcher i kval och slutspel. Fotbollsallsvenskan är inte långt borta.

Olympiska spel.Herrejävlar, i februari är det OS!

Till sommaren spelar Sverige sitt första världsmästerskap i fotboll på tolv år och det finns ingenting större än ett fotbolls-VM.

2018 är minsann inget dåligt sportår.

Men, går det ens att se fram emot det utan att känna sig som en förbannad hycklare!?

I svensk hockey har lagen i högsta ligan (SHL), som använder spelare som alla andra lag i serierna under har utbildat, skrivit ett EGET lukrativt tv-avtal på tre miljarder och tänker osolidariskt stoppa stålarna rakt ner i egen ficka.

Det är OS-år också, men dit får Ryssland inte åka eftersom landet stängts av på grund av utbredd, systematisk dopning uppbackad av statsapparaten. Skönt att ingen annan fuskar.

Nord- och Sydkorea, som inte har slutit fred sedan kriget på 50-talet, ska sätta sig ned i veckan och prata med lite mindre bokstäver.

Knäppgökarna Trump och Kim Jong-Un har, tillsammans med alla andra länder, skrivit under ”The Olympic Truce”, en FN-resolution om en olympisk vapenvila.De har lovat att inte starta några krig under OS och man kan ju tycka att de inte borde ha ihjäl varandra överhuvudtaget, men man kan inte få allt.Nu kommer det i alla fall inte ske samtidigt som någon åker bob.

När sommarens fotbolls-VM sparkar igång 14 juni så vet alla att Ryssland mutade till sig mästerskapet.

Korruptionen inom FIFA är vida känd, pamparna som lät sig bestickas är brottsmisstänkta och borta, men gamla härliga Ryssland finns ju kvar och en bättre PR-kampanj än ett fotbolls-VM på hemmaplan går knappt att få till.Ryssland har despoten Putin och sina anti-homolagar, de förföljer oppositionella, annekterar länder lite som de känner för och fick en… *trumvirvel*… drömlottning.

Det är för jävligt, det är det.Men… Neymar och Messi är i bra form.Och nu är det Sverige-Sydkorea i Nizhny Novgorod!

Nu kööööör vi!!Eller?

pil
Tre snabba om sportåret 2018

* Sverige tar tre guld (Kalla, Kalla och curling) i OS.

* Sverige vinner inte fotbolls-VM men går vidare från gruppen och åker ut mot Brasilien.

* Brasilien vinner fotbolls-VM.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Leifby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro