ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Leila K: Han har stulit min röst

Emma Björkman · 23 Apr 2013
Uppdaterad 23 Apr 2013

Leila K anmäler Petter Wallenberg för att ha använt hennes röst utan tillåtelse på sitt album Legends”. – Vårt samarbete var inte frivilligt från min sida, säger Leila K.

klar

Artikellänk är kopierad

Leila K 1998.
Leila K 1998.

Metro har tidigare berättat om det sensationella samarbetet mellan House of Wallenberg och Leila K på albumet ”Legends” som släpptes den 17 april. 

Enligt Leila K har Petter Wallenberg använt hennes röst utan hennes tillstånd. Den 11 mars i år lämnade hon in en anmälan mot honom för brott mot upphovsrätten.

– Han väntade på mig på Sergels torg. Den dagen som vi träffades var jag i en utsatt situation och inte i kondition att arbeta, säger Leila K, 41, vars riktiga namn är Laila El Khalifi. 

Händelsen skedde i början av april 2011. Leila K levde då som hemlös. Sedan fyra månader tillbaka befinner hon sig på ett behandlingshem. 

– Petter sa att vi skulle gå hem till hans kompis och softa. När jag kom dit var en mikrofon uppriggad och Petter fick mig att bland annat säga orden ”I am legendary, you are not” in i mikrofonen. Det var en lekfull stämning och ingenting vi gjorde i ett resultatsyfte, berättar Leila K.

Enligt Leila K skrevs ett avtal i lägenheten där hon underströk att Petter Wallenberg varken fick äganderätt till inspelningen eller rätten att använda hennes röst eller varumärke i något syfte. 

– Det är daterat och bevittnat, säger Leila K.

Men på ”Legends” finns hennes röst med på låtarna ”Legendary”, ”Legendary part II” och ”Katastrof”. 

Därför har hon anmält Petter Wallenberg och kommer att yrka på skadestånd. 

När Metro träffade Petter Wallenberg i början av april sa han att han och Leila K mötts redan 2007 och då kommit överens om att göra en låt tillsammans. 

– Leila K har precis som de andra åtta gästartisterna på albumet ”Legends” gett sitt medgivande till att materialet ska släppas, säger han och förklarar att anmälan kommer som en nyhet för honom.

– Jag beklagar om hon nu ändrat sig, men singeln har varit ute i snart två år och är nu med på ett album med andra gästartister som jag också tycker är fantastiska, säger Petter Wallenberg. 

Leila K väntar på åklagarens besked för att se hur hon ska gå vidare med sin anmälan gentemot Petter Wallenberg.

– Han lurar mina fans genom att få det att se ut som att vi samarbetat men i själva verket har han stulit min röst, säger Leila K.

Metro den 11 april 2013.
Metro den 11 april 2013.
klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro