ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Lejon och tigrar har rymt från zoo – allmänheten varnas

Filip Joelsson · 1 Jun 2018
Uppdaterad 1 Jun 2018
Två lejon i sin inhägnad på Eifel Zoo i tyska Lünebach. Arkivbild.

Två lejon i sin inhägnad på Eifel Zoo i tyska Lünebach. Arkivbild. Foto: IBL


Ett flertal farliga djur har rymt från en djurpark i Tyskland. Lejon och tigrar uppges nu vara på fri fot, och allmänheten varnas för att gå ut, skriver Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Under fredagen ska flera djur ha rymt från djurparken Eifel Zoo i tyska Lünebach i samband med en översvämning som gjorde att vissa inhägnader gick sönder.

Bland djuren som tog tillfället i akt att smita återfinns bland annat två lejon, två tigrar och en jaguar, uppger Aftonbladet. 

En björn ska ha skjutits i samband med att den smet från sin inhägnad.

Allmänheten varnas nu för att vistas utomhus, samtidigt som invånarna i Lünebach uppmanas att rapportera iakttagelser till polisen.

– Djur som har varit i fångenskap är ytterst farliga eftersom de i många fall inte är rädda för människor, säger Göran Spong, viltforskare på SLU, till Aftonbladet.

Det är ännu oklart om djuren är kvar inom djurparkens område, eller om de smitit längre bort än så.

Uppdatering: Tysk media rapporterade på fredagseftermiddagen att tigrarna, lejonen och jaguaren fångats och återförts till sina hägn.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro