ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lekande barn hittade halshuggen hund – tredje fallet på kort tid

Johan Wikén · 14 Jun 2017
Uppdaterad 14 Jun 2017
Hundkroppen låg vid strandkanten när den hittades. Barnen på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Hundkroppen låg vid strandkanten när den hittades. Barnen på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Alamy


Barnen i tioårsåldern var ute och lekte när de gjorde den makabra upptäckten. Vid strandkanten låg en hundkropp – som saknade huvud. Fallet är det tredje på kort tid där djur har hittats halshuggna i staden, enligt MVT.

klar

Artikellänk är kopierad

De två barnen lekte i närheten av en bro i Motala i lördags kväll. Plötsligt såg de något som de trodde var en död fisk vid strandkanten. De gick närmare och insåg att det var en död hund som fått huvudet avlägsnat från kroppen, rapporterar MVT.

Det är tredje fallet av halshuggna djur som har påträffats i Motala under våren. I de tidigare fallen har det handlat om katter som fått huvudena avlägsnade.

I det första fallet hittades först ett katthuvud i en trädgård, dagen efter hittades kroppen i en närliggande trädgård.

I det andra fallet var det personal på en kyrkogård som upptäckte ett katthuvud med utpetade ögon ovanpå en grav, kroppen har ännu inte påträffats.

Polisen kan i nuläget inte säga om det finns ett samband mellan händelserna. Men på grund av de upprepade händelserna arbetar de mer noggrant med platsundersökningar och att dokumentera djurens skador.

– Det är lite makabert att någon gör på det här sättet och vad det är för människa. Det är inte ett normalt beteende på långa vägar. Det är min uppfattning, säger stationsbefäl Thomas Ericsson till MVT.

Polispatrullen som kom till platsen i lördags ska ha tagit sig tid att prata med barnen som hittade hundkroppen för att lugna dem. En anmälan om djurplågeri är upprättad.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro