ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lekr0 kickad ur Fnatics startfemma – tidigare ninjan värvas till laget

Erik Glanell · 28 Maj 2018
Uppdaterad 28 Maj 2018
Jonas "Lekr0" Olofsson under Dreamhack Masters Marseille där Fnatic åkte ur i semifinal.

Jonas "Lekr0" Olofsson under Dreamhack Masters Marseille där Fnatic åkte ur i semifinal. Foto: Jennika Ojala/Dreamhack


Talangfulle spelaren Jonas "Lekr0" Olofsson flyttas till bänken när Fnatic tänker nytt.

klar

Artikellänk är kopierad

Det kom lite som ett chockbesked. Jonas ”Lekr0” Olofsson petas från Fnatics Counter strike-lag. I stället tar laget in den tidigare Ninjas in Pyjamas-spelaren Richard ”Xizt” Landström som den senaste tiden varit inhoppare i Faze.

”Det är officiellt. Jag är satt på bänken. Det fungerade inte som vi hade tänkt oss. Jag önskar de andra grabbarna lycka till i framtiden och jag själv kommer inte att sluta här. Det är alldeles för mycket jag fortfarande vill uppnå. Alla ni som stötta mig så här långt, jag hoppas att vi ses snart igen”, skriver Jonas ”Lekr0” Olofsson på Twitter.

Lekr0 bekräftade också i kommentarerna till tweeten att det här beslutet inte var hans eget. Han fick med andra ord kicken ur startfemman.

Jonas ”Lekr0” Olofsson är en av den nya generationens Counter strike-spelare som hyllats mest för sin talang. I allmänhet för sin skicklighet med pistoler och i synnerhet med desert eagle. Genom åren på proffsscenen har han bjudit på många spektakulära pistolrundor.

Individuellt har prestationen i laget varit bra, vilket skapar frågetecken kring varför Fnatic väljer att bänka den 24-årige talangen.

Nu ser laget ut att gå en än mer strukturerad framtid till mötes med Richard ”Xizt” Landström som, med sina år av ledarerfarenhet, tar över rollen som in game leader i Fnatic. I ett uttalande på Fnatics sajt skriver han om den turbulenta tiden som nu får ett avslut genom värvningen.

”Jag är spänd av förväntan inför att spela med Fnatic. 2018 har varit en bergochdalbana för mig personligen som började med att flyttas till avbytarbänken i NiP och sedan gå och vinna IEM Sydney med Faze. Det känns bra att nu återigen spela för Fnatic och jag ska göra mitt bästa för att vi ska bli ett lag man kan räkna med i framtiden”, skriver Richard ”Xizt” Landström.

Flytten till Fnatic innebär också att Landström är tillbaka i den orange-svarta tröjan efter sex år då han var en del av organisationens lag i 1.6 fram till 2012.

Fnatics tidigare lagkapten Maikil ”Golden” Selim kommer framöver att ta rollen som entry fragger.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro