ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Leksaksjätte byter ut julklapp som liknar penis

Aron Andersson · 31 Dec 2014
Uppdaterad 31 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Leksaksjätten bakom modelleran ”Play-Doh” har fått en hetsig jul. En plastdetalj i senaste leksakspaketet liknar en penis. Nu måste företaget rensa sitt Facebookkonto från bilder.

Liknade din julklapp en penis? Nu får du byta den. Och lägg helst inte upp några bilder på vår Facebook-sida. 

Ungefär det budskapet sprider nu leksaksjätten Hasbro på den officiella Play-Doh-sidan på Facebook. Flera upprörda föräldrar har hört av sig till företaget för att klaga på en av årets julklappar. Den plastdetalj som används för att spritsa ut modelleran ser nämligen väldigt mycket ut som en penis, vilket uppmärksammats flitigt på sociala medier.

Inte minst har flera personer laddat upp bilder på plastsnoppen på Play-Dohs Facebooksida. Dessa gör dock företagets ansvariga sitt bästa för att radera, enligt Gawker. Men några av bilderna har redan hunnits skärmdumpas och spridas vidare på sociala medier.

”Detta är INTE ok. Det fullkomligt förstörde vår jul eftersom mina döttrar älskar Play-Doh...”, skriver en förälder enligt en skärmdump som fångats av en twittrare.

Redan förra månaden gick företaget ut i en lokal-tv-kanal i Tulsa i Oklahoma och förklarade att plastdetaljen skulle tas bort ur sortimentet och bytas mot en annan design. Men uppenbarligen har företaget inte agerat snabbt nog. I ett inlägg på Facebooksidan skriver Play-Doh:

”Vill någon konsument ha en annan sprutmaskin kan de kontakta Hasbros kundservice”.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro