ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lena Dunhams krav till magasinen: Retuschera mig inte

Alva Forsberg Fierro · 9 Mar 2016
Uppdaterad 9 Mar 2016

Foto: Victoria WillFoto:


Efter ett retuscheringsbråk går Girls-skaparen Lena Dunham ut med följande krav: Inga tidningar får retuschera bilder av henne i framtiden. Om det betyder att jag inte kommer att pryda fler omslag, då får det vara så”, skriver hon i ett nyhetsbrev.

klar

Artikellänk är kopierad

Lena Dunham, regissören och manusförfattaren bakom den amerikanska tv-seriesuccén Girls, har hamnat i ett retuscheringsbråk. Det var för några veckor sedan som hon anklagade det spanska magasinet Tentaciones för att ha retuscherat en omslagsbild på henne, skriver SVT Kultur.

►LÄS MER: Näthat får Dunham att lämna Twitter

Tidningen har dementerat retuscheringen men i sitt senaste nyhetsbrev sänder Dunham ut ett tydligt budskap kring hennes åsikt i frågan. Hon berättar att hon har en lång och komplicerad relation med retuschering och skriver bland annat:

"Jag är färdig med att tillåta bilder som retuscherar och gör om mitt ansikte och min kropp. (...) Om det innebär att jag inte hamnar på fler omslag, då får det vara så".

►LÄS MER: Dunham tar farväl av "Girls"

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro