ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lennart, 64, har satt 37 världsrekord – i mat

· 22 Dec 2015
Uppdaterad 22 Dec 2015
Ett gigantiskt pepparkakshus var är ett av de roligaste rekordförsöken som Lennart Samuellson gjort. Det var många gånger större än det här, stort nog att bo i. Arkivbild.

Ett gigantiskt pepparkakshus var är ett av de roligaste rekordförsöken som Lennart Samuellson gjort. Det var många gånger större än det här, stort nog att bo i. Arkivbild. Foto: All over press


Falköpingsbon Lennart Samuelsson fick dille på att sätta världsrekord i ätbart. Totalt har hans bakelser rankats som bäst i världen 37 gånger.

klar

Artikellänk är kopierad

Allt började när Lennart Samuelsson, 64, från Falköping var på besök i Västervik för 30 år sedan. Där hade man hade gjort en stor rulltårta som fångade hans intresse.

– Jag tyckte att det såg så enkelt ut, så när jag kom till hem bestämde jag mig för att göra något liknande, säger han till Metro.

Hemma kontaktade Lennart lokala bagare, äggföretag och sökte tillstånd från kommunen och efter lite slit var det första rekordet satt - och fler skulle det bli, vilket GT tidigare uppmärksammat.

LÄS MER: Förskolebarnen satte världsrekord i pärlplatta med 1,7 miljoner pärlor.

Under åren har Lennart satt totalt 37 rekord runt om i Sverige. Alla har haft med mat att göra. – Jag tänkte att alla tycker ju om mat, så det lockar folk, säger han och berättar vidare hur bland annat Ingvar Oldsberg och Leif ”Loket” Olsson uppmärksammat rekorden.

Det har varit allt från långa gräddtårtor, stora marsipangrisar och tunga chokladbollar bland rekordförsöken. Stoltast är Lennart över ett gigantiskt pepparkakshus, stort nog att bo i.

– Men det mest minnesvärda har nog varit en smörgåstårta som vi gjorde i Falköping, den vägde 5,5 ton, säger han.

Trots att det var många år sedan Lennart slutade med rekordförsöken blir han fortfarande ombedd att göra fler projekt.

– Bara nu i somras blev jag kallad ner till Öland inför en speciell persons 40-års firande, men jag orkar inte riktigt längre, säger han hemlighetsfullt.

LÄS MER
Stockholms bostadskö anmäld till Guinness rekordbok
klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro