ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lennart vara nära att dödas i vildsvinsattack

Gustaf Eriksson · 4 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012
Lennart Weidinger kommer att få lämna sjukhuset under tisdagen.

Lennart Weidinger kommer att få lämna sjukhuset under tisdagen. Foto: Scanpix/Västerviks-Tidningen


Det jättelika vildsvinet rusade fram ur snåret. Lennart Weidinger, 56, hann inte reagera innan den rasande galten högg tag i hans ljumske. – Hade han tagit ett nytt tag hade det gått riktigt illa, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Tillsammans med sex kamrater var Lennart Weidinger ute i skogarna mellan Västervik och Vimmerby för att jaga. Plötsligt började Lennart Weidingers wachtelhund Freja skälla, trots att inget djur syntes till någonstans. Lennart gick fram till hunden för att se vad som stod på.  – Freja är en ung hund, så hon är inte riktigt injagad. Jag gick fram till henne för att se vad hon skällde åt.

Då märkte Lennart att något rörde sig i björksnåret en bit bort. Det var ett enormt, och rosenrasande, vildsvin. – Jag hann bara se ett brunt monster som rusade fram, men jag hann inte röra mig överhuvudtaget innan vildsvinet högg mig i ljumsken, säger han. – Vildsvinet skakade mig kraftigt. Det kändes som att jag kastades fram och tillbaka som en trasa.

Under angreppet försökte Freja hjälpa sin husse genom att bita vildsvinet i baken.  – Jag tänkte att det var en mardröm, att det inte hände på riktigt, säger Lennart. Efter vad Lennart upplevde som några sekunder släppte besten sitt grepp och sprang iväg. – Direkt efteråt kände jag ingen smärta. Men jag kände något varmt och blött som rann längs benet och förstod att det var blod. Då blev jag rädd.

Via komradion larmade Lennart sina jaktkamrater. Sedan började han gå mot platsen där de hade parkerat sina bilar. – Då började smärtan komma och jag fick frossa. En av jaktkamraterna körde Lennart till en större väg där ambulansen mötte upp och körde honom i ilfart till Västerviks skjukhus för operation. 

När Lennart vaknade upp sa kirurgen att han hade tur som var vid liv. Hade vildsvinets satt sina betar längre upp på Lennarts lår hade de träffat pulsåldern.  – Om han hade tagit ett nytt tag hade det gått riktigt illa, säger han.  När Metro når Lennart på sjukhuset har det gått två dagar sedan attacken.  – Det känns helt okej nu, jag får smärtlindring, säger Lennart. 

Han har jagat sedan i mitten av 70-talet, men aldrig varit med om något liknande. – Jag har aldrig hört om en så fullbordad attack. Vildsvinen har sin brunst nu, så det kan ha varit det som gjorde galten aggressiv. 

Från sjukhussängen har Lennart sökt på nätet efter superförstärkta jaktbyxor.  – Jag ska skaffa skyddsbyxor som har kevlar i grenen till nästa jakt, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro