ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lennon och Yoko Ono möts i rätten

Patrik Wirén · 13 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hon heter Lennon för att hennes mamma dyrkade John Lennon. Nu hotar Beatlesstjärnans änka Yoko Ono att sabotera hennes karriär. – Jag är både förbannad och bitter, säger sångers­kan Lennon Murphy.Tack vare ett intensivt turnerande har hon skaffat sig en stor publik hemma i USA. Bland annat har hon kallats ”en tuffare Alanis ­Moris­sette” av den amerikanska pressen. Nu är frågan om hon kan fortsätta kalla sig Lennon.– I februari fick jag ett brev där jag fick veta att Yoko Ono skulle försöka ta ifrån mig den karriär jag gett upp hela mitt liv för att skapa. Det var en stor chock, berättar amerikanskan.

Nu ska parterna mötas för att försöka nå en överenskommelse. I värsta fall blir det rättegång.

Är du nervös?– Det är lite nervöst att gå upp mot Yoko Ono med tanke på vilka pengar hon har och hur lite stålar jag har. Men jag måste bara hoppas att det går bra. Lennon och John Lennon är två skilda saker. Det är ingen som går på en konsert med mig och tror att de ska få se John. Ingen människa är så förvirrad.

Hon har just avslutat inspelningen av en akustisk skiva som förhoppningsvis kommer att ges ut under namnet Lennon. Men först väntar debuten med nybildade metalbandet Devil’s Gift. I november kommer bandet till Sverige för ett par konserter.– Jag gör bara mitt jobb och älskar att stå på scenen. Jag har inte bett om det här bråket, säger sångerskan.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro