ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lesbiska kvinnor stämmer spermabank

Emmelie Wallroth · 2 Okt 2014
Uppdaterad 2 Okt 2014

Foto: Skärmdump NBC News


De två kvinnorna hade valt spermier som donerats från en ljushyad man. Men dottern de fick var mörkhyad – och det visade sig att spermabanken blandat ihop två donatorer.

klar

Artikellänk är kopierad

När lesbiska Jennifer Cramblett var gravid i femte månaden fick hon och hennes partner veta att spermabanken de gått till i Chicago gett dem spermier från en annan donator än den de valt, rapporterar Sky News.

Kvinnorna hade valt spermier från en ljushyad man, donator 380. Men donator 380 hade blandats ihop med donator 330 – en mörkhyad man.

Misstaget upptäcktes när paret skulle be banken att reservera fler spermier från samma donator så att de i framtiden kanske skulle kunna ge sitt första barn ett syskon.

De säger att de älskar den två år gamla dottern Payton och att de inte skulle vilja ändra någonting alls med henne, men stämmer nu spermabanken för att de vill se till att misstaget inte sker igen.

Enligt paret har de inte ens fått ett ”förlåt” från spermabanken.

– Jag kommer inte låta det här hända igen eller låta dem komma undan med det här, säger Jennifer Cramblett till NBC News

Enligt stämningsansökan skedde misstaget eftersom spermabanken skriver sina anteckningar för hand och inte med hjälp av dator.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro