ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lesbiskt par blev fråntagen dotter – placerades hos heterosexuellt par

Niklas Sandberg · 13 Nov 2015
Uppdaterad 13 Nov 2015
April Hoagland och Beckie Peirce planerar nu att överklaga domslutet efter att domaren

April Hoagland och Beckie Peirce planerar nu att överklaga domslutet efter att domaren Foto: TT


Ett lesbiskt par i Utah blev fråntagen deras ettåriga dotter. Domaren som fattade beslutet ansåg att barnet hade det bättre ställt med heterosexuella föräldrar. Händelsen har fått demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton att reagera.

klar

Artikellänk är kopierad

En amerikansk domare i delstaten Utah fråntog nyligen ett lesbiskt par vårdnaden om deras ettåriga, adopterade dotter, skriver brittiska Mirror

Dotterns föräldrar April Hoagland och Beckie Peirce, som är gifta, är efter beslutet att placera dottern hos ett heterosexuellt par, förkrossade och menar på att de är fullt kapabla att vara föräldrar precis som vilket heterosexuellt par som helst.

– Det är inte rättvist och det är inte rätt. Det här sårar mig och gör så ont eftersom vi har inte gjort något fel. Det här kom som en chock eftersom vi trodde att något sådant här inte kunde hända längre, säger April Hoagland till KUTV.

►LÄS MER: Kvinnan kan vräkas – eftersom hon är lesbisk

Domaren vägrade dock att lyssna på deras invändningar och fällde domen efter att han hade läst forskning om att barn skulle ha det bättre ställt om de uppfostras av heterosexuella par än av homosexuella.

De två kvinnorna har tagit hand om flickan sedan hon var tre månader gammal och de anser att domslutet snarare grundat sig i domarens egna åsikter och värderingar. Paret får även medhåll av den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton.

”Att vara en bra förälder har inget med sexuell läggning att göra – tusentals familjer bevisar det,” skriver Hillary Clinton på Twitter. Paret har bestämt sig för att överklaga domslutet.

►LÄS MER: Prästen avbröt begravningen – för att personen i kistan var lesbisk

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro