ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Let´s dance – på semestern

Caroline Engvall · 11 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Helena Fransson och Tobias Wallin höll iFritidsresors dansresa till Lanzarote.

Helena Fransson och Tobias Wallin höll iFritidsresors dansresa till Lanzarote. Foto: AP/ Fritidsresor/ Montage:


klar

Artikellänk är kopierad

Nu ska vi inte bara dansa i tv – även på resan ska vi svänga våra lurviga.– Det är en trend att ägna sig åt sin hobby även på semestern, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor som anordnar de nya dansresorna.Inte sedan filmen ”Dirty dancing” kom 1987 har svenska folket älskat att dansa så mycket som nu.

Den här gången kan vi skylla på ”Let’s dance” i TV 4, ”Floor filler” i TV 3 och nya ”So you think you can dance – Scandinavia” i Kanal 5.Nu är dans hypertrendigt även i reseform – och researrangörerna hakar på.Fritidsresor ordnade sin andra dansresa till Lanzarote nu i april, allt under ledning av proffsdansarna Tobias Wallin och Helena Fransson från ”Let’s dance”. Under veckan på resmålet fick deltagarna totalt fem danslektioner à två timmar.

Utöver det hade man av­slutningsmiddag med dansuppvisning sista kvällen.– Det finns ett stort in­tres­se för att kombinera sol och bad med dans. På re­sorna hittills har vi haft cirka 20 respektive 30 deltagare, ett perfekt an­tal för den här resformen, sä­ger Peter ­Hell­­ström på Fritidsresor. – Vi har redan fått förfrågningar om fler resor och kommer därför med minst två till senare i höst och vinter, tillägger han.Reseexperter kopp­lar vårt ökade in­tresse för olika aktiviteter till ett ökat intresse för hälsa och kropp. – Dans har blivit hett igen just för att det har visats så många dansprogram i tv. Folk har fått upp ögonen för dans och märker hur kul det ser ut. Vi tror att par­dansen har saknats i många år. Människor vill hålla i varandra när de dansar. Dans är bra för både kropp och själ, sä­ger Da­vid och Ma­­lin Watson, dansare och författare av boken ”Dansfeber”.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro