ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lev i nuet – men skynda på för fan!

metro · 28 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Jenny Ekwall – Sif

klar

Artikellänk är kopierad

Jaha - tillbaka på jobbet igen. Helt plötsligt är det liv i korridorerna, gruppmöten och planering, ramar och struktur, härligt för en kontrollmänniska som jag. Hoppas du haft en bra semester. Har du gjort allt som du hade tänkt och bara varit och verkligen tagit tillvara på varje sekund och bara levt i nuet?

Jag brukar lyssna på Sommar i P1. I år laddade jag ner hela gänget till min mp3-spelare och lyssnade när jag skrota runt på landet. Jag  överdriver inte om jag säger att nästan alla sommarpratare drog iväg en varsin ”det-är-viktigt-att-leva-i-nuet”-klyscha. Ibland blir jag så trött på det där eviga tugget. Jag fattar budskapet!

Jag tror till viss del att den här nu-hetsen som jag kallar det, gör att många har svårt att ta en dag i taget och känner sig ännu mer stressade. Det är väl en jättebra grund att utgå ifrån, men låt det vara en balans, måste precis ALLA tjata om det? Ja, nu gör ju visserligen jag det också, men lägg märke till att jag faktiskt kommer med en protest här. Inte mot själva budskapet, för visst är det bra att leva för stunden, men låt mig få njuta av att ta det lite lugnt och ha det tråkigt ibland också!

Nånting gör vi lite fel. Vi jagar lyckan, vi måste göra saker, leva efter vissa standarder, göra karriär, samtidigt som vi förväntas ha en massa intressen vid sidan av jobbet och skaffa familj inom en viss tid… Men hur gör man då?  

Barn verkar hantera det här mycket bättre. När jag var liten så hade jag inga som helst problem med att ta en dag i taget. Jag räknade aldrig ner dagarna innan skolan skulle börja efter sommarlovet, och på den tiden behövde jag inte sätta upp några mål, då läste jag alla Nicke Nyfiken-böcker jag kunde komma över, bara för att jag tyckte de var så bra. Idag lyssnar jag tvångsmässigt igenom samtliga sommarprogram, mest för att i efterhand kunna briljera och känna mig sådär härligt intellektuell och komma med detaljer som ”Ja-det-är-ungefär-som-Tore Skogman-säger…”

Sitter du på jobbet eller i skolan och visualiserar nästa års sommar redan nu? Helt ok, men glöm inte att planera jul och nyår först. Allvarligt talat, ta det lite mañana, det ÄR ok att drömma lite också. Om du frågar mig alltså.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro