ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lev Robinson Crusoe-liv i Thailand

Caroline Engvall · 4 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
På stilsamma ön Koh Jum i Thailand finns det få saker som distraherar.

På stilsamma ön Koh Jum i Thailand finns det få saker som distraherar. Foto: Johan Almblad


Koh Jum har noll eluttag men en taxi

klar

Artikellänk är kopierad

Resor. 45 minuter från populära Koh Lanta. Lika långt från Ao Nang och Phi Phi.– Det är ju helt otroligt att det går att hitta så här lugna öar i Thailand, säger Jannica Fredriksson, 23, från Helsingborg.Koh Jum, eller Koh Pu som norra delen av ön kallas, är sannerligen lugnt – och ändå så nära charterhysterin man kan komma.Hit har elektriciteten inte nått än. När solen säger god natt är det fotogenlampor och den ljumma nattbrisen som lyser och kyler oss.

På Koh Jum finns nämligen Robinson Crusoe-livet – på riktigt. Visst är det ganska gott om boendealternativ, men alla ligger mysigt gömda i grönskan. Stränderna är breda och nästan fria från turister även under högsäsong.

Det finns få saker som distraherar. Visst kan du snorkla. Visst kan du hyra kajak, paddla runt ön och kanske morsa på en och annan delfin. Men bäst serverar Koh Jum tystnad och lugn. Här gör man nämligen absolut ingenting. Det finns tre byar med några affärer var. Baan Koh Jum är störst – och ändå pyttelitet. Spara shoppingen till Phuket eller Bangkok.– Det här är det perfekta stället att varva ner på. Vi bodde några nätter på Koh Lanta innan, men det här är ju verkligen paradiset. Man kan knappt fatta att det ligger så nära allt, säger Jannica Fredriksson.

Öns andranamn betyder ”att minnas”. Det är just det man gör tillbaka i stadens larm.   

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro