ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lever på pantburkar – hånades av fotbollsfansen

Karolina Skoglund · 22 Sep 2014
Uppdaterad 22 Sep 2014

Den här kvinnan fick burkar kastade på sig, blev knuffad och fick klistermärken fästa på sig. Allt för att hon var fattig – och för att fotbollsfansen ville roa sig innan en match.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan hånades av fotbollsgfansen.
Kvinnan hånades av fotbollsgfansen.Foto: Ayse Dudu Tepe

Inför söndagens Köpenhamnsderby mellan FC Köpenhamn och Bröndby ägnade sig supporters åt att förnedra en utsatt kvinna som lever på att plocka burkar. Fansen hade samlats på Halmtorget och tomburkar hade samlats i torgets fontän. När kvinnan då begav sig ned i fontänen för att plocka upp dem började fansen att kasta fler burkar. Både direkt på henne och i närheten så att det smutsiga vattnet stänkte över henne. Något som gjorde journalisten Ayse Dudu Tepe, som blev vittne till händelsen, riktigt förbannad. – Jag bor i området och kände igen henne. Hon brukar plocka burkar i området. Fansen förnedrade henne så oerhört. Så vidrigt. Riktigt vidrigt. Jag tog en bild, gick därifrån och frågade mig vad tusan det var jag precis bevittnat, säger hon till Metro.

Enligt Ayse Dudu Tepe var det ingen som försökte prata med kvinnan. Framförallt var det ingen som ingrep. Inte ens polisen, som syns på bilden. Enligt ett annat vittne som Sportbladet talat med ska fansen även ha knuffat henne och satt fast klistermärken på henne. 

Bilden har fått stor spridning i sociala medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro