ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lewis tar över efter Morse

Patrik Wirén · 8 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Kevin Whately spelar Robbie Lewis, som i många år var kommissarie Morses assistent. Nu har han fått en egen serie. ”Så länge historierna är bra känns det kul att göra det här”, säger han.

Kevin Whately spelar Robbie Lewis, som i många år var kommissarie Morses assistent. Nu har han fått en egen serie. ”Så länge historierna är bra känns det kul att göra det här”, säger han. Foto: Granada International


Nu har Kevin Whately fått en egen polisserie

klar

Artikellänk är kopierad

DECKARE. Efter kommissarie Morses bortgång finns det åter anledning för Oxfords kriminella att känna oro. Men nu är det hans kollega, Robbie Lewis, som löser fallen. Och han hämtar viss hjälp från sin läromästare, berättar Kevin Whately, som spelar Lewis i deckarserien med samma namn.   – Morse hjälper honom från andra sidan graven, kan man säga. Han har lämnat en del anteckningar efter sig som Lewis använder sig av. Vi visste från början att vi inte kan låtsas som om han aldrig existerat. Det går liksom inte att ignorera.

”Kommissarie Morse” avslutades 2001. Ett år senare gick huvudrollsinnehavaren John Thaw bort. Kevin Whately var länge tveksam till att göra en egen serie, trots intensiva påtryckningar.– Ärligt talat tyckte jag inte det var en särskilt bra idé och trodde det skulle kännas lite märkligt. Men så länge historierna är bra känns det kul att göra det här. Många från det gamla teamet är med och vi hade en bra tid under inspelningen. •• Lewis var en ganska klumpig och lite tafatt figur under tiden med Morse. Hur har han förändrats sedan dess?– Han har betydligt mer auktoritet i dag. •• ”Lewis” blev en stor succé i hemlandet. Nu återstår att se vad de svenska tittarna tycker om sin nygamle tv-hjälte. Vi svenskar är i regel svaga för engelska deckare.– Jo, jag har träffat en del svenskar som kommit fram och sagt att de gillar Morse.•• Du blir väl igenkänd över hela världen nu?– Det dröjde länge innan den sändes i Tyskland, men nu har den visats där också…

”Lewis” visas i SVT 1 på fredag klockan 21. Ytterligare tre delar har redan spelats in och visas 2007/08.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro