ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

LG: Samsung har stulit ögonstyrning från oss

Aron Andersson · 19 Mar 2013
Uppdaterad 19 Mar 2013
Ögonstyrning är en av nyheterna i Galaxy S4

Ögonstyrning är en av nyheterna i Galaxy S4


klar

Artikellänk är kopierad

Nya Samsung Galaxy S4 går att styra med ögonen. Men LG hävdar att de var först med tekniken.

Det är inte bara Apple och Samsung som bråkar om mobilteknik. Nu tänker LG granska Samsungs kommande mobil Galaxy S4 för att se om den inkräktar på företagets egna patent.

En av funktionerna som uppmärksammats i Galaxy S4 är möjligheten att styra mobilen med ögonen. Det presenterades som en av mobilens stora nyheter och till exempel är det möjligt att pausa i videoklipp genom att vända blicken bort från skärmen. Detta kallas ”Smart pause”.

Bara dagen före Samsungs pressvisning lanserade LG nya funktionen ”Smart video”, som fungerar i princip på samma sätt. För LG gäller det mobilen Optimus G Pro som kommer att släppas någon gång i april, samtidigt som Galaxy S4.

LG har patent som är kopplade till ögonstyrning, de tidigaste från 2005. Tekniken för just ”Smart video” patenterades 2009. När Galaxy S4 släppts till försäljning kommer LG att granska mobilen närmare för att bedöma om den inkräktar på företagets patent, skriver tekniksajten Boy Genius Report.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro