ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Liamoo om favoritskapet i Melodifestivalen: "Det oroar mig"

Anneli Wikström · 8 Feb 2018
Uppdaterad 8 Feb 2018
Liam går ut på hemmaplan på lördag.

Liam går ut på hemmaplan på lördag. Foto: Siri Amram


Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen vann Idol” 2016. Nu vill han erövra Melodifestivalen. ”Jag längtar efter att få gå upp på scenen”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Sist ut i Melodifestivalens andra deltävling, som går av stapeln i Göteborg, är Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen med låten ”Last breath”. Eftersom Liam är uppvuxen i Backa i Göteborg så är han är på hemmaplan vilket får honom att känna sig lite tryggare.

– Det är underbart att vara på hemmaplan. Jag har rest och jobbat i andra städer och nu är det jättekul att få gå in i den här bubblan hemma. Det ger mig en trygghetskänsla och jag hoppas jag har min stad bakom mig, säger han när Metro träffar honom.

Liam berättar att han är pirrig men han tror att pirret beror mer på att han är taggad än nervös. Han säger att han längtar så mycket efter att det ska bli lördag att han knappt kan sova på nätterna.

– Jag längtar efter att få gå upp på scenen. När vi gjorde den här låten så kändes det helt rätt för Melodifestivalen! Jag älskar att stå på stora scener med mycket publik och tv-kameror. Sen är det extra sjukt att vara med i en sån här grej som är en del av min barndom precis som ”Idol” var. Det är saker man tittat på som liten och inte haft någon aning om att man själv ska vara med i några år senare.

Låten ”Last breath”, som han varit med och skrivit, beskriver han som väldigt personlig och med ett viktigt budskap.

– Den handlar om att man inte ska ta någon eller något för givet. Den ligger någonstans mellan uptempo och ballad. Den är väldigt episk, säger han.

Den tidigare ”Idol”-vinnaren har lägst odds att gå till final i skrivandets stund och skulle därmed kunna kallas för favorittippad. Liam säger att han uppskattar favoritskapet samtidigt som det gör honom lite orolig.

– Jag uppskattar verkligen att man tror på mig och jag tackar dem från djupet av mitt hjärta. Men ingen har hört låten ännu. Jag hoppas verkligen folk kommer tycka om det jag gör, jag och mitt team har jobbat väldigt hårt med låten, men jag hoppas att folk inte glömmer bort att rösta. Att vara favorit innebär kanske att tittarna tänker att man inte behöver rösta, men tänk om alla tänker så? Det oroar mig.

Hur mycket betyder det att gå till final?

–  Jag vill göra ett så bra framträdande som möjligt som jag inte behöver skämmas över. Det är mitt stora mål. Men det hade varit jättekul och det hade betytt väldigt mycket att gå till final.

LÄS MER
Benjamin Ingrosso och John Lundvik till mello-final
pil
Fakta

Namn: Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen

Ålder: 20 år

Bor: Göteborg

Aktuell: Tävlar i Melodifestivalens andra deltävling med låten ”Last breath”.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro