ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Liberalerna: Förbjud mobiler i klassrummen

Filip Joelsson · 5 Feb 2018
Uppdaterad 5 Feb 2018
Jan Björklund tycker inte att mobiltelefonerna hör hemma i klassrummen.

Jan Björklund tycker inte att mobiltelefonerna hör hemma i klassrummen. Foto: Pressbild Liberalerna


Lagstadga om förbud mot mobiltelefoner i klassrummen för grundskole- och gymnasieelever, skriver Liberalerna i ett debattinlägg i Dagens Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Liberalerna tycker att det är dags för en ny lag som gör det förbjudet för skolor att låta deras elever ha med sig mobiltelefonerna in i klassrummen.

I ett debattinlägg i Dagens Nyheter, som skrivits av bland andra Liberalernas partiledare Jan Björklund, skriver de att elever på grundskolan och gymnasiet skulle göra bättre i från sig utan mobilerna.

Förebilden är Frankrike, som redan infört ett liknande förbud, samt en brittisk studie som undersökt hur klassrum utan mobiler påverkade resultaten i brittiska skolor.

”Det visade sig att eleverna i skolorna med mobilfria lektioner förbättrade kunskapsresultaten”, skriver de i debattinlägget.

Utöver förbudet mot mobiler tycker även Liberalerna att det ska vara upp till rektorn på varje skola att avgöra huruvida eleverna ska ha tillgång till sina mobiltelefoner på rasterna eller inte. Detta för att öka den fysiska aktiviteten, framförallt hos små barn, menar Liberalerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro