ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Libyen kan tas bort från terrorlista

Stockholm TT · 29 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Libyen kommer att tas bort från en amerikansk lista över stater som finansierar terrorism, sade en talesman för utrikesdepartementet på onsdagen. -I det här stadiet, i brist på information som kan leda oss till slutsatsen att Libyen har återupptagit sitt stöd till terroristgrupper eller ändrat uppfattning beträffande sitt fördömande av terror, kommer departementet att gå vidare med att försöka få Libyen borttaget från listan, sade talesmannen Adam Ereli. Enligt honom har beslutet fattats oberoende av att USA nyligen skaffat sig fullständiga diplomatiska förbindelser med Libyen eller att landet gått med på att betala motsvarande 73 miljoner kronor i skadestånd till anhöriga till de 270 människor som dödades när ett Pan Am-plan sprängdes över Lockerbie i Skottland - ett attentat som Libyen har tagit på sig.

Nu fattas enbart utrikesminister Condoleezza Rices signatur för att Libyen ska tas bort från listan, och hon har tidigare uttalat sitt stöd för det.

Efter löfte om anonymitet uppgav en tjänsteman vid utrikesdepartementet att beslutet kan leda till militärt samarbete och att USA och Libyen kan utbyta underrättelseinformation.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro