ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Lidingömannen" fortfarande på fri fot

Clarence Frenker · 18 Dec 2013
Uppdaterad 18 Dec 2013

Hundratals tips har inkommit och flera personer har namngivits. Trots det har polisen ännu inga spår efter den man som under hösten tros ligga bakom en serie våldsamma utomhusöverfall på ensamma kvinnor på Lidingö. "Vi har gjort allt i vår makt", säger Christina Hamilton vid Stockholmspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

En tung utrednings- och spaningsinsats sattes under hösten in efter att ett flertal kvinnor anmält att de blivit överfallna av en för dem främmande man när de varit ute och gått på Lidingö.

Trots det har ingen gripits för dåden och den så kallade ”Lidingömannen” är fortfarande på fri fot.

– Vi har gått igenom hundratals tips och utrett de namngivna personer som förekommit i utredningen. Vissa av dem har varit mer intressanta än andra, och dem har vi följt men inte kunnat binda till brotten, säger kriminalinspektör Christina Hamilton vid Stockholmspolisen.

Offren har varit kvinnor i åldrarna 20-50 flera av överfallen har beskrivits som mycket grova. Rubriceringarna har gällt bland annat sexuellt ofredande, försök till våldtäkt, misshandel och grov misshandel.

I åtminstone tre av fallen har signalement lämnats som tyder på en och samma gärningsman.

–  Men jag vill understryka att flera av de övriga brotten inte varit speciellt våldsamma utan klassas som ofredanden och de skiljer sig avsevärt från signalementsuppgifterna, säger Christina Hamilton.

LÄS MER
Stor oro på Lidingö efter kvinnoöverfall

Kvinnoöverfallen har spridit skräck bland de boende på Lidingö och extra poliser togs i november in för att patrullera området. Utredningen kommer att fortsätta men går nu in i ett lugnare skede. Bland annat inväntas spårsäkring från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

– Stämningen på Lidingö har varit väldigt upprörd och folk har varit extremt oroliga, vilket man kan förstå och respektera. Men vi har gjort allt i vår makt för att hitta gärningsmannen, säger Christina Hamilton.

Hon manar ändå de boende på Lidingö till ett allmänt säkerhetsmedvetande.

– Precis som man låser dörren när man går hemifrån ska kan man kanske fundera innan man sätter på sig hörlurar och stänger ute sin omgivning på joggingrundan, till exempel.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro