ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Liga bakom rad av taxivåldtäkter

Johan Mårtensson Bornudd · 9 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Här vid Möllevångstorget i Malmö har flera av offren gått in i en svarttaxi för att sedan bli våldtagna av taxichauffören.

Här vid Möllevångstorget i Malmö har flera av offren gått in i en svarttaxi för att sedan bli våldtagna av taxichauffören. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

  Unga kvinnor luras in i svart­­taxibilar och våldtas. Polisen misstänker att en liga ligger bakom.

En våg av våldtäkter och andra sexövergrepp har under sommaren drabbat unga Malmökvinnor som tagit svarttaxi från krogen. Nu misstänker polisen att en organiserad liga ligger bakom, enligt ”Efterlyst”. Det finns bra teknisk bevisning, men i dagsläget har polisen inga misstänkta att matcha den mot. Genom likheter mellan såväl bilarna som signalementen på gärningsmännen kopplas sju våldtäkter och andra övergrepp till den okända våldtäktsligan i Malmö. Men enligt polisen är mörkertalet sannolikt stort.– Den utsatta kan tycka att det är väldigt jobbigt att berätta om detta. Att man kanske varit ganska berusad gör att man kan lägga skuld på sig själv, säger Lars Stjärnfeldt, inspektör vid Malmöpolisens familjevåldsrotel till ”Efterlyst”.Polisen misstänker att de olika gärningsmännen planerat våldtäkterna tillsammans, även om de i regel begått brotten individuellt. Ett fall som kopplas till ligan är dock en gruppvåldtäkt. – De som kör de här så kallade svarttaxibilarna väljer sina offer väldigt noggrant. I huvudsak är det kvinnor runt 20 år och ännu yngre, säger Lars Stjärnfeldt till ”Efterlyst”.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro