ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Liga kan ha stulit 30 miljoner från en enda bankomat

Gustaf Eriksson · 29 Nov 2012
Uppdaterad 29 Nov 2012
Liga kan ha stulit 30 miljoner kronor från en enda bankomat

Liga kan ha stulit 30 miljoner kronor från en enda bankomat Foto: Scanpix


Genom att använda avancerad utrustning lyckades ligan komma åt över 9 000 pinkoder från en enda bankomat. Ligan kan ha kommit över mer än 30 miljoner kronor, rapporterar Daily Mail.

klar

Artikellänk är kopierad

Övervakningskameror fångade den 32-åriga mannen när han installerade utrustning för att skimma bankkort vid en bankomat staden Minehead i sydvästra England. När han återvände för att ta bort utrustningen fastnade han på film igen. Då slog polisen till och grep mannen. Men det kan ha varit för sent. Daily Mail rapporterar att 9 000 pinkoder från bankomaten hittades i mannens dator. Enligt polisen kan koderna användas för att stjäla över 30 miljoner kronor.  Mannen misstänks vara medlem av en välorganiserad internationell liga.  – Det märks på kvaliteten på utrustningen och detaljrikedomen i den information som fanns i datorn, säger polischefen Barry Douglas till tidningen.

Utrustningen bestod av av avancerad kortläsare som hade placerats där bakomatkunderna matar in sina kort. En knapphålskamera användes för att filma pinkods-inmatningen.

Många av de som ägnar sig åt skimning av bankkort ingår i internationella ligor, som också härjar i Sverige. I julhandeln är bedragarna extra aktiva. För att minska risken att drabbas är det viktigt att du inte använder bankomater som ser konstiga ut, döljer din pinkod och håll koll på kontoutdragen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro