ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Liga säljer fejkat guld i Stockholm

Mikael Hellmyrs · 2 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STOPPAR BILAR. Polisen varnar: Se upp för guldligorna som stoppar bilar och förföljer folk.På minst 15 platser i länet har mängder av människor råkat ut för kvinnor och män som mycket påstridigt försöker sälja billigt guld i form av kedjor och klockor. I valborgshelgen inrapporterades 20–25 fall.

Polisen misstänker att det handlar om kattguld. – Vissa har blivit förföljda av försäljare. I exempelvis Salem, Danderyd och Arlanda har de stått mitt på körbanan och stoppat bilister. På platser som Farsta centrum och Södertälje har de gått på folk och varit väldigt påstridiga, nästan desperata,  säger Ann- Charlotte Weijnäs på polisens länskommunikationscentral.

En 48-årig kvinna vinkades i går in till vägkanten på Sollentunavägen av två män. – Jag trodde det skett en bilolycka. Den ene kom fram och öppnade min bildörr. Då förstod jag att det var något lurt på gång, säger kvinnan till Metro. 

Mannen talade dålig engelska, var propert klädd och i 30–40-åldern och ville sälja ett tjockt guldhalsband. – Han var oerhört påstridig. Jag blev skraj, säger kvinnan, somlyckades köra i väg.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro