ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ligaledare skulle sprängas i luften

Daniel Olsson · 14 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Bandidos ledare Mehdi Seyyed (bilden) var målet för Asirligans bombattack. Nu döms 32-årige Asirledaren till fem års fängelse.

Bandidos ledare Mehdi Seyyed (bilden) var målet för Asirligans bombattack. Nu döms 32-årige Asirledaren till fem års fängelse.


klar

Artikellänk är kopierad

Gangsterledaren fantiserade om det stora gängkriget som skulle skriva in honom i historieböckerna.

I stället dömdes han i går till fem års fängelse för sina misslyckade planer att mörda två andra gängledare i Göteborg. Det gick fel redan från start när den 32-årige ledaren för det kriminella gänget Asir skulle få sina 20 specialkonstruerade och dyrt inköpta sprängladdningar från inköpsstället i Kroatien till Sverige. Den tilltänkta chauffören hade affärer vid sidan om och fastnade med illegala varor i tullen några dagar innan han skulle åka och hämta varorna. I all hast fick i stället en medlem i gänget ta bussen ner till Kosovo för att ta två av bomberna med sig i bagaget på resan tillbaka. Men vid gränsen till Slovenien greps kuriren och för den inhemska polisen berättade han snart vem hans svenska uppdragsgivare var. Snart framkom också att bomberna var avsedda för Bandidos ledare i Göteborg, Mehdi Seyyed, samt en annan framträdande person inom gängmiljön i staden.Asirledaren själv har hela tiden nekat till brott. Han avfärdar två före detta medlemmars vittnesmål med att de är lögnare som vill hålla sig väl med polisen för att klara sig för egen del.De tidigare medlemmarna berättade under rättegången hur 32-åringen planerade för ett våldsamt krig mot konkurrerande gäng och att ”alla som förolämpat honom skulle få betala”.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro