ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ligan smugglade in 155 kilo amfetamin i Sverige

Anna K Eriksson/TT · 9 Okt 2013
Uppdaterad 9 Okt 2013

1,5 miljoner missbrukardoser var på väg att spridas på gatan. Men polisen hann före och lyckades beslagta 155 kilo amfetamin i Helsingborg förra året.

klar

Artikellänk är kopierad

Tullverket, Polisen och Åklagarmyndigheten lyckats med att spränga ett nätverk som misstänks ha smugglat in stora mängder amfetamin i landet.
Tullverket, Polisen och Åklagarmyndigheten lyckats med att spränga ett nätverk som misstänks ha smugglat in stora mängder amfetamin i landet.Foto: Tullverket.

Nu skärps fängelsestraffet för två av de inblandade i smugglingshärvan.

Fyra personer som misstänks ingå i en internationell liga får skärpta straff i Hovrätten.

1,5 miljoner missbrukardoser var på väg att spridas på gatan. Men polisen hann före och lyckades beslagta 155 kilo amfetamin i Helsingborg förra året. Nu skärps fängelsestraffet för två av de inblandade i smugglingshärvan.

Ligan är tidigare dömd för att ha smugglat in den rekordstora amfetaminlasten till Sverige. Hovrätten skärper fängelsestraffet från sex till sju år för den lastbilschaufför som fraktat narkotikan från Holland till Sverige. Han får också ett tidsbestämt återreseförbud på 15 år. Även mannen som förvarat narkotikan i sin bostad i Helsingborg döms till sju års fängelse. Domstolen anser att straffvärdet för de begångna brotten är högre än de sex års fängelse som tingsrätten först dömde männen till.

Narkotikan tros ha varit avsedd för marknaden i Stockholm och smugglingen var ett led i en internationellt organiserad narkotikahandel. Om införseln hade lyckats skulle den ha bidragit till att sprida missbruk i landet, skriver hovrätten i sin dom. Samtidigt fastställs de övriga två ligamedlemmarnas straff på tio respektive tre års fängelse för grovt respektive försök till grovt narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna K Eriksson/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro