ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ligg så spelar vi

Pontus Hammarlund · 14 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Undrar vad Bonde Do Role gillar? Sex, kanske? Se dem i natt.

Undrar vad Bonde Do Role gillar? Sex, kanske? Se dem i natt.


klar

Artikellänk är kopierad

BLANDNING. Om du bara ska se en konsert under Hultsfredsfestivalen är Bonde Do Role valet. Mer festival än den brasilianska bailefunktrions spelning i natt lär det knappast bli i år. Sydamerikas svängigaste berg-och-dal-baneband står för allt som besökarna vill ha: röj, sex, hårdrocksriff, dans – eller om man så vill: PARTY! – Ni svenskar borde ha sex med varandra hela tiden, för ni är helt fantastiska. Ni borde ha det även under vår spelning, säger mc:n Pedro Deyrot till Metro. Bonde Do Role plockar det bästa från bailefunken, old school-hiphopen, hårdrocken, musikalvärlden och den elektroniska dansmusiken. DJ Rodrigo Gorky står bakom skivspelarna, medan Pedro Deyrot och Marina Vello rappar och sjunger på portugisiska och engelska om vartannat. – Min mamma vill inte att mina morföräldrar ska lyssna på våra låtar. Texterna handlar om vanliga saker men med ett sexuellt förhållningssätt, säger Pedro Deyrot och fortsätter: – Jag förstår inte varför så många människor har problem med sex. Jag föddes ju för att min mamma hade det. Vad är fel med det?

Pedro Deyrot är samtidigt snabb med att trösta oss som inte förstår portugisiska och därmed inte fattar större delen av deras många gånger obscena texter. – Vi växte upp i Brasilien och lyssnade på engelska texter utan att ha en aning om vad de handlade om. Och det stoppade inte oss från att gilla det och ha kul, säger han. Det var den amerikanske DJ:n och bailefunk-entusiasten Diplo som upptäckte Bonde Do Role.

Och han tog med dem till vad som skulle bli deras första gig utanför hemlandet – i Stockholm. – Sverige är det galnaste landet att spela i för oss. Jag vet inte varför, men svenskarna älskar oss. Vi hade ingen aning om vad vi kunde förvänta oss, men det kom 600 pers som var helt tokiga i oss. Ni har samplat Europes ”Final countdown” och jag har förstått att ni också har en fäbless för svensk indiemusik. – Speciellt Gorky (som har ett Bear Quartet-citat tatuerat på handleden, red:s anm). I Brasilien finns en gigantisk skara som älskar svensk indiemusik. Det finns en festival som arrangeras varje år med artister som Jens Lekman.

Men nattens spelning handlar inte om svensk musik utan om sydamerikanska takter. Räkna med att det kommer att bli svettigt på Teaterladan. Kyl ner er med ett natt-dopp i Hulingen efteråt. Det lär behövas.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro