ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lilla Bambi fick avlivas – efter att Sandra, 22, anmäldes av anonym

· 27 Jul 2015
Uppdaterad 28 Jul 2015
Sandra Munier och Bambi fick vara med varandra i en månads tid ungefär.

Sandra Munier och Bambi fick vara med varandra i en månads tid ungefär. Foto: Privat


Sandra Munier, 22, tog hand om rådjurskiden Bambi under en månads tid. Men en privatperson anmälde att hon saknade tillstånd till länsstyrelsen – och Bambi avlivades.

klar

Artikellänk är kopierad

Bambi blev vän med katten i huset.
Bambi blev vän med katten i huset.Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Växjöbon Sandra Munier, 22, är en riktig djurälskare. Därför hörde en ideell djurförening av sig till henne när de hade en rådjursunge som behövde tillfälligt boende, som Kvällsposten har skrivit om.

– Jag hade inget tillstånd, men min tanke var att fixa det så fort som möjligt. Bambi kunde inte vänta på det, hon var helt undernärd. Jag går gärna emot en lag för att rädda ett djur, säger Sandra Munier till Metro.

►LÄS MER: Polisen medger: Hund avlivades för snabbt

Den ideella föreningen skulle hjälpa henne med tillstånd för att ha vilt hemma. Därför kände sig Sandra trygg med att lägga upp bilder på rådjuret på Facebook. Det fick hon ångra.

– Allting gick snabbt. Det var någon som såg bilderna på Facebook och ringde in och anmälde att jag hade henne till länsstyrelsen, säger Sandra Munier.

Representanter från länsstyrelsen tillsammans med polisen knackade på i förra veckan och sa att de skulle omhänderta Bambi.

– När jag frågade vad som skulle hända med henne sa de att hon skulle avlivas. Jag fattar inte att de ville döda ett fullt friskt djur, säger Sandra Munier.

►LÄS MER: Sjukskriver sig – för att vårda djur

Det lilla rådjuret låg ensam i en buske när hon hittades. Mamman hittades påkörd längs en väg.

– Hennes mamma blev påkörd, jag kan tycka att det är vår skyldighet att ta hand om ungen.

Länsstyrelsen slår ifrån sig kritiken från Sandra Munier.

– De visste om att man skulle ha tillstånd för att få ha vilda djur i fångenskap men de hade inte ansökt om det. Vi har inte fått in någon ansökan. Vi var där över två timmar medan de ringde runt för att hitta någon som kunde ta emot rådjuret, säger Patricia Vareman, djurskyddshandläggare på länsstyrelsen, till Kvällsposten.

Hon menar att de inte hade något annat val än att avliva Bambi eftersom det inte fanns någon med tillstånd att ta hand om rådjur i länet.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att det var Svenska Djurambulansen som kontaktade Sandra. Den ideella organisationen tillbakavisar uppgifterna och säger att de inte har haft något med detta ärende att göra. Det ska ha varit en representant från en annan ideell förening som kontaktade Sandra.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro