ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lilla Estelle var coolast av alla

metro · 23 Maj 2012
Uppdaterad 23 Maj 2012
Lilla Estelle var coolast av alla   Estelle tittar skeptiskt på morfar kungen. 

Lilla Estelle var coolast av alla   Estelle tittar skeptiskt på morfar kungen.  Foto: Scanpix


Det var idel glada miner i Slottskyrkan när prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary fick sitt namn i går. Huvudpersonen var lite rastlös och somnade till sist i sin mammas famn, ovetande om ståhejet omkring henne.

klar

Artikellänk är kopierad

Lilla Estelle var coolast av alla
Lilla Estelle var coolast av alla

Solen strålade från blå himmel och Slottskyrkan var smyckad med vita och ljusgröna blommor som luktärt, liljekonvalj, akleja och äppelblommor i går då arvprinsessan Estelle döptes. 400 inbjudna gäster satt förväntansfulla i bänkraderna. Där fanns utvalda delar av regering och riksdag, representanter från myndigheter, landshövdingar och diplomater. Kronprinsessparets privata vänner fanns på plats och så kungligheter förstås. Norge representerades av kronprins Haakon, Märtha Louise och Ari Behn. Från Danmark kom drottning Margrethe II och prins Henrik, kronprins Frederik och kronprinsessan Mary. Men hovexperten Sten Hedman saknade några.

– Var fanns Englands kungahus? Var fanns drottning Beatrix? Prins Albert? Mette-Marit? Det kanske är för att det varit många dop nu men prinsessan Estelle är arvtagare, så man tycker att de borde ha varit där, säger han till Metro. 

Men några som var där var de som först inte skulle få komma, prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist och prinsessan Madeleines pojkvän Chris O’Neill. 

När alla gäster hittat sina platser i Slottskyrkan anlände prins Daniels föräldrar, Ev,a och Olle Westling och kort därpå kungen och drottningen. 

Sedan, fem minuter i tolv, gjorde huvudpersonen Estelle entré i famnen på sin pappa prins Daniel. Medan hon bars fram längs altargången betraktade hon nyfiket alla ansikten i bänkraderna. Men väl framme vid altaret så struntade lillprinsessan i ståhejet och gäspade ordentligt vilket fick Victoria och Daniel att le och utbyta menande blickar med varandra. Prinsessan Estelle höll god min ända fram till dopvattnet, som kronprinsessparet hämtat från en källa på Öland, hälldes på hennes huvud. Då blev hon lite otålig. Kungaexperten Sten Hedman, som minns prinsessan Madeleines dop, menar dock att Estelle skötte sig bra. 

– Madeleine skrek och gillade inte alls det här med dopvatten. Estelle var coolare. 

Och nog var arvprinsessan Estelle cool, alltid. När dopceremonin var över och hon bars ut i mamma Victorias famn sov hon gott. 

Och det säger mycket om hur tillställningen var. Avslappnad och glad. 

– Det var familjärare och personligare än det brukar vara och kanske är det vad Victoria och Daniel eftersträvar. De vill göra det anspråkslöst och enkelt och det var väldigt skirt, vackert och somrigt, säger Sten Hedman.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro