ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lilla Knutschi får leva

metro.se/TT · 10 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Lilla Knutschi föddes i Nürnberg för fyra veckor sedan, och sköttes inledningsvis av sin mamma Vera.

Lilla Knutschi föddes i Nürnberg för fyra veckor sedan, och sköttes inledningsvis av sin mamma Vera. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Knutschis mamman Vera, på Nürnberg Zoo.
Knutschis mamman Vera, på Nürnberg Zoo.Foto: SCANPIX

Isbjörnen Knut i Berlin kan ha fått sig en hustru, jublar pressen i Tyskland. Åtminstone har en liten isbjörnsflicka nu blivit omhändertagen i djurparken i Nürnberg.

Röster har höjts runt om i Tyskland för att isbjörnsungen ska räddas.

"Blir de årets kärlekspar? Knut och Knutschi?" frågar sig exempelvis tidningen Bild, som låtit astrologen Mauretania Gregor uttala sig om de två björnarnas kärlekschanser.– De är ett äkta dream team. Båda är skyttar, alltså charmerande, heta och äventyrslystna. De är tvillingsjälar, svarade Gregor entusiastiskt. Lilla Knutschi föddes i Nürnberg för fyra veckor sedan, och sköttes inledningsvis av sin mamma Vera. Djurparken hade på förhand aviserat att man tänkte låta naturen ha sin gång - det vill säga låta isbjörnshonorna själva ta hand om sina barn, trots att det inte är ovanligt att barnen dödas av sina mödrar tidigt efter födseln.När Vilma, en annan av isbjörnshonorna i djurparken, bet ihjäl sina två ungar och Vera strax därpå började agera nervöst, beslutade sig djurparken för att agera. Knutschi tas nu om hand av djurskötare, matas med flaska och delar korg med en mjukisbjörn.

Nürnberg hoppas nu få samma glädje av isbjörnsflickan som Berlin haft av Knut. Den nu ettårige isbjörnsungen bidrog i fjol till att Berlins djurpark dubblade antalet besökare, samtidigt som tusentals små leksaks-Knut såldes över hela landet.

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro