ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lille Knut världssensation

Stockholm TT · 23 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Men tremånadersungen Knut har överlevt tack vare näring ur nappflaska.

Han har väckt starka känslor på grund av en debatt om ifall han borde avlivas eller inte.

På fredagen framträdde han för första gången i Berlins djurpark inför mängder av klickande och surrande kameror. Knut tycktes gilla uppmärksamheten. Han larvade runt i sitt hägn, slickade då och då på skötaren Thomas Dörfleins kängor och svalkade nosen i en damm.

Den tyske miljöministern Sigmar Gabriel var också på plats. Han har "adopterat" Knut genom att bidra ekonomiskt till hans uppfödning.

Niokilosungens öde har väckt uppmärksamhet sedan en djurrättsaktivist sagt att han kanske skulle tas av daga. Det anses inte lämpligt att människor föder upp björnungar, så som Dörflein har gjort, därför att djuren då fixeras vid skötarna. Men nu har Berlins zoo meddelat att björnen inte ska avlivas.

Dörflein har matat Knut med nappflaska och spelat Elvis Presley-låtar för honom på gitarr.

Zoo i Leipzig råkade i samma dilemma förra året, när en indisk björn avvisade sina två nyfödda ungar. Den ena fick dö och den andra avlivades.

Många skolor tog eleverna med på utflykt till djurparken i Berlin på fredagen. -Mina elever vill väldigt gärna ta med sig honom hem, sade Eva-Maria Krämer, lärare i en lågstadieskola.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro