ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Limpone om tuffa starten på proffskarriären i NA-scenen

Erik Glanell · 11 Okt 2017
Uppdaterad 11 Okt 2017
Coachen Hampus "Shaabi" Johansson och spelarna Linus "Limpone" Wecksell, Jakob "Barken" Bark, Fredrik "elo" Annerström,  Kristian "KriLLe" Ekroth och Tobias "shadow" Flodström utgör numera Tempo Storms svenska Counter strike-lag.

Coachen Hampus "Shaabi" Johansson och spelarna Linus "Limpone" Wecksell, Jakob "Barken" Bark, Fredrik "elo" Annerström, Kristian "KriLLe" Ekroth och Tobias "shadow" Flodström utgör numera Tempo Storms svenska Counter strike-lag. Foto: Tempo Storm


Flytten över Atlanten blev inte riktigt den dans på rosor som lagledaren Linus "Limpone" Wecksell hade tänkt sig. Men efter en trög start börjar saker och ting rulla på för Tempo Storm.

klar

Artikellänk är kopierad

Mitt i kaoset kring Gamerz-kontrakten fick Linus ”Limpone” Wecksell ett erbjudande han inte kunde tacka nej till: Att få bilda en helsvensk femma och spela i USA.

Ett annat svensklag, Rogue Academy, hade precis splittrats och genom coachen Hampus ”Shaabi” Johansson planterades idén om en sammanslagning.

Linus ”Limpone” Wecksell tog med sig talangfulle Gamerz-kollegan Fredrik ”elo” Annerström och tillsammans med Kristian ”KriLLe” Ekroth, Tobias ”shadow” Flodström och Jakob ”Barken” Bark enades de under Tempo Storms fana. En organisation som är välkänd inte minst för att den ägs av Hearthstone-profilen Andrey ”Reynad” Yanyuk.

– Det kändes ballt, det är en organisation som är stor och respekterad. Vi spelare var alla glada för en så pass stor och seriös organisation visade intresse, säger Linus ”Limpone” Wecksell.

Nu har laget bott och tränat på andra sidan Atlanten i två månader med målet att slå sig in och jobba sig uppåt i scenen. Även om starten inte riktigt blev som de hade tänkt sig.

– Jag skulle säga att det började lite trögare än vi förväntade oss. Vi trodde att det skulle vara lite lättare och en snabbare omställning än vad det faktiskt var. Sen har det bara blivit bättre och bättre, säger Linus ”Limpone” Wecksell som för tillfället är tillbaka i Sverige för att ”pracca” och spela minor-kval.

Att som helsvensk femma spela i NA-scenen är inget som hör till vanligheterna, men reaktionerna kring det nya laget har i de flesta fallen vart positiva.

– Vissa tycker att det är lite konstigt, men generellt är de i USA väldigt stöttande. De vill att deras scen ska utvecklas så mycket som möjligt och vi vill tävla och göra vårt bästa. Det har inte varit några starka negativa reaktioner, säger han.

Tävlingsspelet kompliceras ytterligare lite av att Tempo Storm även har ett brasiliansk lag som tävlar om samma platser. Men enligt Linus ”Limpone” Wecksell har det hittills inte uppstått några situationer som varit för svåra för att lösas med kompromisser.

Hittills har laget som bäst lyckats ta sig till stängda kval. Men väl där har det tagit stopp och målet nu är att ta sig förbi den tröskeln och få spela i en stor turnering. Så länge fokuserar de på att se de små framstegen.

– Målet är att utvecklas och låta laget gå framåt. Så fort vi vaknar upp varje dag och känner att vi är bättre än dagen innan så är vi på rätt väg, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro