ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Linda, 28, liftar till jobbet – varje dag

Martin Schönbeck · 20 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Önnby, 28, liftar varje dag från hemmet i Malmö, till jobbet på Kemicentrum i Lund. Det började med att hon inte ville köpa busskort som bara skulle gälla sista veckan på terminen. – Jag liftade sista veckan och tänkte att jag fortsätter så länge det funkar, säger hon.

Det var hösten 2005. Sedan dess har hon bara åkt buss en gång. – Det är ett slags modern samåkning, utan att bestämma tid, plats eller vilken bil man ska åka med.

Att folk låter en främling sitta i bilen en kvart ser hon som ett bevis på medmänsklighet och solidaritet. Liftandet har gett henne många minnen. – En morgon plockade en frukthandlare upp mig med hela instrumentbrädan fylld med mynta på tork. Jag släpptes av med två knippen och kunde dricka myntate i två veckor.

Hon har aldrig känt sig hotad, men en gång var det lite obehagligt.– En gång åkte jag med en torsk. Han skulle plocka upp en särskild tjej på Nobelvägen och fick mig i stället. Först när jag hade hoppat av trillade polletten ner vad han sökte.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Schönbeck
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro