ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Linda användes i bantningsreklam: "Jag är arg och upprörd"

Hugo Ewald · 8 Sep 2016
Uppdaterad 9 Sep 2016
Alla bilder på påstådda kunder föreställer privatpersoner som inte har någonting med bantningspillret att göra.

Alla bilder på påstådda kunder föreställer privatpersoner som inte har någonting med bantningspillret att göra. Foto: Thomas Winje/Øijord/TT/Privat


På en sajt som säljer bantningspiller visas det upp bilder på människor som beskrivs som "nöjda kunder". Men "kunderna" är privatpersoner som inte har någonting med bantningpillret att göra. Jag är arg och upprörd”, säger Linda Nydenmo som är en av personerna vars bild använts.

klar

Artikellänk är kopierad

"En fettbrännare som fungerar på alla!". Så presenteras ett bantningspiller som säljs via en svensk webbsida. På webbsidan lyfter företaget bakom pillrena fram vad som påstås är deras nöjda kunder.► LÄS MER: Bilderna på Louise, 31, stals – användes till reklam för bantning

"Ett mycket bra komplement till min 5:2 diet de dagar jag fastar", påstås studenten Linda Jonsson säga om pillret. Men personen på bilden heter inte Linda Jonsson, utan Linda Nydenmo och är inte student utan lärare. 

– Det är väldigt obehagligt, det är sådant man bara tror händer andra. Jag är arg och upprörd, säger Linda Nydenmo till Metro.

Linda driver även företag, och bilden på henne är tagen från företagets webbsida. Hon bestämde sig omgående för att polisanmäla händelsen.

– De sa dock att den nya lagen om olaglig identitetsanvändning bara gäller om de använt mitt namn, men inte mitt foto. Så det blir i så fall ett civilsrättsligt mål och de rådde mig att istället vända mig till tingsrätten.

Bantningspillrena som marknadsförs via webbsidan innehåller ett ämne som heter synefrin, och som liknar det läkemedelsklassade ämnet efedrin. Tillskott som innehåller synefrin i lägre doser är i Sverige inte olagligt. Men Livsmedelsverket varnar för ämnet då det kan förhöja blodtrycket och påverka hjärtrytmen. 

Personen som står som ägare till företaget som i sin tur äger företaget som säljer pillrena är sedan tidigare dömd för bokföringsbrott och skattebrott. Metro har sökt honom, utan resultat.► LÄS MER: Marion, 22, pressade vikten med bantningspiller – höll på att dö tre gånger

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro