ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Linda Bengtzing: Självklart är jag oroad

Anneli Sandberg · 20 Feb 2014
Uppdaterad 21 Feb 2014

De erfarna artisterna har en efter en ramlat ur Melodifestivalen till förmån för de unga nya. En trend som inte talar för att Linda Bengtzing och Alcazar går vidare till final på lördag. – Melodifestivalen går mot ”Idol”-hållet, säger Linda Bengtzing.

klar

Artikellänk är kopierad

Dr. Alban och Jessica Folcker, Shirley Clamp och CajsaStina Åkerström. En efter en har de erfarna artisterna ramlat ur Melodifestivalen till förmån för nykomlingar som Ellen Benediktson, Oscar Zia och Ace Wilder. Hittills är den äldsta som tagit sig till final 31 år och det är Ace Wilder. Utvecklingen borde ge lördagens veteraner, Linda Bengtzing och Alcazar, skakiga knän.

– Det får mig att känna att jag inte kan göra någonting. Jag kan bara ställa mig där och göra det jag kan bäst. Nu råkar jag ha en modern låt men man måste ställa sig där med ett jävla självförtroende och tro att man ska vinna och det gör jag. Men håller inte låten i folks öron så spelar det ingen roll om du är veteran eller inte. Shirley trodde också på sin låt men antingen funkar det eller så inte, säger Linda Bengtzing, 39, som tävlar med låten "Ta mig".

Blir du oroad?

– Självklart eftersom jag i år också, inte bara går in med själ, hjärta och skapande utan också ekonomiskt. Men det är det enda jag är orolig för eftersom låten är en hit.

Alcazar tror att utvecklingen med att de nya artisterna tar sig till final beror på att folk glömmer bort att rösta på de etablerade artisterna.

– Man kan ju aldrig veta vad det beror på att det blivit så här. Det kanske är så att folk struntar att rösta på de etablerade artisterna eftersom de tror att de har så många fans ändå. Och så röstar de istället på de nya artisterna för att det känns nytt och fräscht, säger Tess Merkel, 43.

Hon, Andreas Lundstedt, 41 och Lina Hedlund, 35, menar att de bara fokuserar på att göra sitt nummer "Blame it on the disco" så bra som möjligt och att de inte oroar sig för om de ska åka ut eller inte.

– Vi tror på oss och vår grej. Det vore fantastiskt om det vore vår tur nu. Och vi tror på låten men vi tar absolut ingenting för givet. Vi gör vårt bästa, mer kan vi inte göra, säger Andreas Lundstedt.

Linda Bengtzing riktar kritik mot tävlingen som hon tycker har blivit alldeles för mycket av ett talangprogram snarare än ett underhållningsprogram.

– Det oroar mig att det känns som att Melodifestivalen går mot ”Idol”-hållet och det känns tråkigt. Det känns mer som en talangtävling än något glamouröst och härligt som det var då jag blev förälskad i Melodifestivalen. Det har blivit oglamouröst och vardags-tv, säger hon. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro