ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Linda "Ding1" Herman: 5 tips till dig som vill jobba med esport

Linda "Ding1" Herman · 1 Mar 2018
Uppdaterad 1 Mar 2018
Att knyta kontakter och att vara aktiv i sociala medier är två av nycklarna för att lyckas i esportkarriären, enligt Linda "Ding1" Herman.

Att knyta kontakter och att vara aktiv i sociala medier är två av nycklarna för att lyckas i esportkarriären, enligt Linda "Ding1" Herman. Foto: IBL, Metro


"I mitt fall räckte det med en Tweet. Här är mina bästa tips till den som är nyfiken på branschen eller vill ta sig in i den på samma sätt som jag gjorde.", skriver Metro Esports kolumnist Linda "Ding1" Herman.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

”Min dröm är att jobba med esport, men hur gör jag?”

Frågan trillar in titt som tätt, både online och i verkliga livet, och svaret är egentligen inte så komplicerat.

Först och främst gäller det helt enkelt att veta vad man vill göra, vad ens mål är och vad man är bra på. När man funnit svaren är det bara att börja leta efter potentiella ställen där man känner att man skulle kunna passa och göra upp en plan för hur man ska nå det målet. ”Vilka ingångar kan ta mig närmare?” är en bra fråga att ha i bakhuvudet.

I mitt fall räckte det med en Tweet.

Min passion var att skriva, tillsammans med att vara social, knyta kontakter och att stå framför kameran. Det i kombination med mitt intresse för PR och sociala medier och att hela tiden försöka utöka mitt kontaktnät, tog mig dit jag är i dag.

Här är mina bästa tips till den som är nyfiken på branschen eller vill ta sig in i den på samma sätt som jag gjorde.

1. Skriv ner vad du är bra på. Skriva? Fota? Koda? I dag kan du ta dig in i branschen med i princip vilken bakgrund som helst. Är mat din passion? Sök till ett laghus som personlig kock! Möjligheterna är oändliga.

2. Försök att knyta kontakter med viktiga personer i branschen. Du vet aldrig om de kan ha ett erbjudande till dig eller tipsa om andra jobb och uppdrag.

3. Var aktiv på Twitter! Följ sajter som enbart listar esportjobb, ditt drömföretag och andra människor som du tror kan vara en ingång dit. Svara på tweets, ställ frågor, visa att du finns redan från början. Ge inte upp om du inte alltid får ett svar eller en like tillbaka.

4. Ställ upp, våga hjälpa till och visa att du är engagerad i början. De du hjälper och ställer upp för kommer garanterat att komma ihåg dig som en som går att lita på och en som kämpar. Dessutom kan du i framtiden ställa krav och be om hjälp tillbaka.

5. Ge aldrig upp, oavsett om målet är att bli manager eller att prisas för bästa esportfoto. Det är verkligen inte omöjligt om du verkligen engagerar dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Linda "Ding1" Herman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro